X-meni se vrací do těch nejpovolanějších rukou - další díl zrežíruje Bryan Singer, vrátí se Patrick Stewart a Ian McKellen

X-meni se vrací do těch nejpovolanějších rukou - další díl zrežíruje Bryan Singer, vrátí se Patrick Stewart a Ian McKellen
X-Men: První třída (2011)
Přestože režie X-men: První třída (2011) připadla jindy vizuálně dravému Matthew Vaughnovi, výsledek odpovídal formálně střídmějším a psychologicky hutnějším dílům původní trilogie Bryana Singera. Možná za to mohl Singerův dozor (je producentem prequelu), možná jen Vaughnova úcta k jeho filmům. Faktem je, že prequel své starší bratříčky nejen v dobrém připomíná, ale v očích řady diváků je dokonce dokázal překonat. Snímek bohužel nevydělal tolik, kolik se na projekty za 160 milionů sluší, díky čemuž nějakou dobu trvalo, než si u Foxů rozmysleli případné pokračování.
na-palube-dalsich-x-menu-se-uvolnilo-misto
Hugh Jackman a Bryan Singer při natáčení původní trilogie
Nakonec došli k pozitivnímu verdiktu. Společnost počátkem roku uzavřela s Vaugnem smlouvu na režii druhého dílu X-Men: Days of Future Past (2014), najala scenáristu Simona Kinberga (X-Men: Poslední vzdor / 2006, Jumper / 2008, Sherlock Holmes / 2009) a povolala zpět i Singera na produkčení křeslo. Nyní se situace trochu mění. Singer i Vaughn u projektu zůstávají, prohazují si ovšem role. A nejde o pouhou spekulaci. Studio Singerovo angažování na post režiséra samo potvrdilo.
Aby neměli fanoušci málo důvodů k radosti, vrací se se Singerem i Ian McKellen v roli Magneta a Patrick Stewart jako Profesor X. Jak je to možné? Days of Future Past se bude odehrávat ve dvou časových rovinách. V "současné" se do rolí vrátí James McAvoy a Michael Fassbender a v budoucí budou staří mazáci z původní trilogie čelit Sentinelům lovící zbylé mutanty.
Dokonce se začíná rýsovat možnost, že si ve filmu zahraje i Hugh Jackman jako Wolverine, což není nepředstavitelné, neboť se mihl již v První třídě.
Víte že?...
... Počátek (2010) Christophera Nolana udělal tvůrcům První třídy čáru přes rozpočet, když dorazil do kin? Po jeho uvedení musel být ze scénáře X-Menů vystřižen souboj v pohybující se místnosti a taktéž telepatický zápas Charlese Xaviera s Emmou Frost. Obojí by mohlo Nolanův hit připomínat.