Čeká nás remake Hvězdné pěchoty od tvůrců nových X-Menů. V jakém stylu? Romantické drama!

Čeká nás remake Hvězdné pěchoty od tvůrců nových X-Menů. V jakém stylu? Romantické drama!
Na rozdíl jiných Verhoevenových filmů nebyla Hvězdná pěchota (1997) hit. V kinech tahle volná adaptace románu Roberta A. Heinleina víceméně pohořela (rozpočet 105 milionů, celosvětové tržby 121) a vyhledávanou záležitostí se stala až na videu. Scénář nové verze dostali na starost Ashley Miller a Zack Stentz, kteří nám udělali ohromnou radost X-Men: První třídou a Thorem.
V původním filmu, v němž lidstvo bojovalo s obřími vesmírnými brouky, se sešla docela sympatická herecká sestava – pro dané téma použitelný beachboy Casper Van Dien, krásky Dina Meyer a Denise Richards, budoucí Barney "legendary" Stinson Neil Patrick Harris či hláškující Michael Ironside. Zda bude i nový film cílit v obsazení především na mladé herce Moritz neřekl.
ceka-nas-remake-hvezdne-pechoty-od-tvurcu-novych-x-menu-1
Co se ovšem ví - a fanoušci původního filmu asi nebudou mít radost - je to, že nabídne nová verze méně satiry a bude román adaptovat v dramaticko-romantickém duchu snímku Důstojník a gentleman, v němž se počátkem osmdesátých let mladý Richard Gere pokoušel stát námořním pilotem.
Hvězdná pěchota, která se dočkala dvou béčkových videosequelů (obou víceméně strašných, i když trojka má světlé momenty), by si nějaký další pořádný film bezpochyby zasloužila. A je pravdou, že když komerčně pohořel i povedený Verhoevenův film, je zřejmě třeba vzít remake úplně jinou cestou. Jestli je styl alá Důstojník a gentleman správný směr, to teprve ukáže čas.
Víte že?...
… Verhoeven přiznal, že nikdy nedočetl Heinleinovu knižní předlohu? Prohlásil, že ho po pár kapitolách začala nudit a deprimovat.