V obraz(ovc)e: Na vlně průměru

V obraz(ovc)e: Na vlně průměru
Král Šumavy
Jaroslav Marvan, Vladimír Menšík
Král Šumavy
Filmovou sobotu můžete otevřít Králem Šumavy Karla Kachyni na Nově od 12.25, což je ukázka naprosto fantastické filmařiny a současně příšerné politické propagandy. V osm večer si můžete na Primě hodit pohodovou komedii Divočáci, kterou z nějakého sadistického důvodu přejmenovala televize na Víkendoví divočáci. Inu, proti gustu...
Za zmínku stojí i krimi podle skutečných událostí Bostonský případ od 21.55 na Prima Cool, ve které jde Henry Fonda po stopě vychytralému vrahovi.
Zastav a nepřežiješ
Zastav a nepřežiješ | Lions Gate Films
Od půl jedenácté to na ČT1 rozbalí Jason Statham (ano, ČT1 a Statham!) v adrenalinovce Zastav a nepřežiješ. V tu samou dobu to se Stahamem zkusí i Nova Cinema akční dobovkou Čistá práce, ve které si skupinka lupičů políčí na jednu banku. Není to tak strhující, jako ZaNko, ale zase je to o něco chytřejší (tudíž záleží, čemu dáváte přednost). Deset minut před půlnocí si na Nově můžete užít Christiana Balea v Americkém psychu, což je sympatická řezničina z doby, kdy měl Bale k netopýřímu kostýmu ještě hodně daleko (a možná proto ve filmu s takovou chutí vraždí lidi). Pět minut po půlnoci bude pak na ČT1 v Oknu z ložnice Steve Guttenberg na stopě vraždícího maniaka.
Banditi
Banditi | 2001 MGM Pictures
V neděli se přesuneme rovnou na osmou večer, konkrétně na Novu Cinemu, kde vytvoří v komedii Banditi Bruce Willis a Billy Bob Thornton okouzlující lupiče. Od 21.35 Nova spustí sympatickou českou letní komedii Bobule, která patřila v době svého uvedení k nejpříjemnějším překvapením roku (a zákonitě se proto dočkala příšerného pokračování). Pět minut po desáté se na Primě poperou Meryl Streep a Goldie Hawn o nezvykle zpustošeného Bruce Willise, díky čemuž zjistí, že Smrt jí sluší.
Víkendový filmový maraton můžete zakončit v 1.05 na Nově svéráznou asijskou komedií Kung-fu Mela, ve které se mladý chlapík pokusí dostat do známého gangu. Tím tipy pro tento víkend končíme. Tentokrát toho moc nebylo, tak snad se příště televizní stanice o něco víc vytáhnou.