Král Šumavy

77%
Král Šumavy
Rok 1948. Drsná a syrová šumavská příroda je kulisou napínavého příběhu o lidech, kteří se po druhé světové válce stali nekorunovanými králi části našeho pohraničí. Jednotka pohraničníků vedená fanatickým poručíkem Kotem se spolu s novým členem strážmistrem Zemanem snaží zlikvidovat převaděče, kteří výborně znají svůj kraj a převádějí lidi na obě strany hranice... (Filmexport)



Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Propaganda jako blázen, ale odhlédnu-li od toho, jedná se na tu dobu o dobře zpracovaný film založený na skutečné události ( i když dobou, v které byl natočen dosti pokroucený ) Skvělé herecké obsazení, napětí a celkem realistické zpracování pošumaví v době železné opony.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
6
Dobře natočený špatný film. Nebezpečný právě v té kvalitě. I když za mě spíš "objektivně" dobře, než že by mě nějak strhnul a vtáhnul.
p.a.douch
p.a.douch
8 368 bodů
8
Co k tomuhle napsat? Komoušská agitka non plus ultra (no asi by to i něco přebilo). Při premiéře se ovšem píše rok 1959, takže to vynechám. Herecký obsazení perfektní, předvedené výkony taky (ta Švorcová nebyla tak hrozná herečka). Kachyňa není špatný režisér a dovést zde přítomné herce k dobrým výkonům nemohl být tak velký problém.
  • casting
  • scénář


Dodatečné informace

Původní název:
Král Šumavy (více)
  • Československo Král Šumavy
  • Československo König des Böhmerwaldes
  • Československo Smugglers of Death
Premiéra v ČR:
14. 6. 2022
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Král Šumavy je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch