Nestárnoucí Ben Hur v Blu-ray kvalitě

Nestárnoucí Ben Hur v Blu-ray kvalitě
nestarnouci-ben-hur-v-blu-ray-kvalite-1
Ben Hur je hrdým židem,  který je nešťastnou shodou okolností odsouzen na galeje a po několika letech otročení si musí svoji svobodu vybojovat zpět v legendárním závodě kvadrig se sadistickým římanem Messalou, jeho přítelem z dětství...
Ben Hur je filmovou klasikou. Od roku 1929, nebo-li od prvního předávání Oscarů, se stalo jen třikrát, že by si jeden film odnesl rovnou 11 zlatých sošek. Byly to snímky Titanic, Pán Prstenů: Návrat Krále a právě Ben Hur, který na svou dobu disponoval neskutečnými efekty a triky. Například scény závodů čtyřspřeží se zapsaly do historie a dodnes patří mezi živé, často citované i parodované (naposledy například ve filmu Zelený sršeň).
nestarnouci-ben-hur-v-blu-ray-kvalite-2
Režisér William Wyler a herec Charlston Heston spolu pracovali již o dva roky dříve, na filmu Velká Země, kde si padli do oka a díky komerčnímu úspěchu tohoto snímku se mohli společně vrhnout na remake němého Bena Hura. Wyler dokonce pracoval jako asistent režie a měl velkou zásluhu na natáčení závodu čtyřspřeží. Wyler byl tak hozen do čela mamutího projektu, jenž měl dokonce rozhodnout o konci nebo pokračování studia MGM.
Tento obrovský filmový mezník právě vychází na DVD a Blu-ray discích a neměl by chybět v žádné kolekci filmového nadšence. Ben Hur by měl vypadat jako nikdy dříve díky obrazovému přepisu, který bude ctít poměr stran o 2.75:1.
nestarnouci-ben-hur-v-blu-ray-kvalite-7
Kromě filmu se můžete těšit na několik bonusových materiálů, dokumentů o natáčení, již zmíněný němý originál z roku 1925 a foto-knihu. O jakou změnu kvality půjde se vám trailer níže pokusí vysvětlit pomocí srovnávačky: