Top kina ČR: Vedro zničilo kinosály. Čtvrtí Mizerové i Garfield bojovali marně

Top kina ČR: Vedro zničilo kinosály. Čtvrtí Mizerové i Garfield bojovali marně
Mizerové: Na život a na smrt | Sony Pictures Home Entertainment
Celková návštěvnost zažila rapidní pád, klesla skoro o dvě třetiny. Zatímco první červnový víkend přišlo do multiplexů a malých sálů 140 tisíc diváků, uplynulý víkend to bylo jen 52 tisíc. Obří pád zažila také většina zavedených titulů a jedná se o jeden z nejméně navštěvovaných týdnů tohoto roku, i když konkurence je bohužel v tomto ohledu čím dál větší. Pojďme se tedy podívat na pětici nejlepších, která se ve smutných statistikách snažila o důstojný výsledek.

5. místo

Kaskadér
Kaskadér
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
80%
tržby 602 tisíc Kč / návštěvnost 2 877 diváků / 48 kin
Na pátém místě se ještě zuby nehty drží akční Kaskadér. Ten se nachází v žebříčku už šestý týden a stala se z něj sympatická stálice. Nyní už ale akorát sbírá poslední drobky a vytoužená hranice 100 tisíc diváků je titulu nejspíš zapovězena. A to i kvůli tomu, že Ryanu Goslingovi vzali diváky i čtvrtí Mizerové. Škoda, že podobnou výdrž neměl titul také ve světě, kde se i přes své kvality řadí k největším komerčním propadákům roku.
Kaskadér: finální trailer | CinemArt

4. místo

Imaginární přátelé
Imaginární přátelé
63%
tržby 913 tisíc Kč / návštěvnost 4 889 diváků / 121 kin
A nyní nás čeká největší pád týdne, který zažila rodinná podívaná Imaginární přátelé. Novinka s Ryanem Reynoldsem si minule připsala velmi silný a sympatický start s necelými 28 tisíci diváky a zdálo se, že Garfieldovi by mohla vyrůst hezká konkurence. Jenže místo pozice potenciální trvalky tu máme jeden z největších dosavadních propadů v roce. Imaginární přátelé klesli mezivíkendově o více než 80 procent a dá se říct, že všichni, kdo je chtěli vidět, dorazili o prvním víkendu. Po hezkém úvodu tak bude snímek rád, když se zvládne dobelhat k 50 tisícům diváků. Momentálně jich má 34 tisíc a s podobným „tempem“ už jich moc nepřibude.
Imaginární přátelé: trailer | CinemArt

3. místo

Furiosa: Sága Šíleného Maxe
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
80%
tržby 1 milion 052 tisíc Kč / návštěvnost 4 754 diváků / 76 kin
Hranici 50 tisíc už překročila postapokalyptická Furiosa, které ale jinak taky moc do zpěvu není. Další z velkých mezinárodních komerčních propadáků spadl mezi víkendy o více než 70 % a je aktuálně pouze na třetině čísel Zběsilé cesty, která měla přeci jen větší výdrž. Furiosa si sice vede lépe než např. konkurenční Království Planeta opic, i přesto se ovšem od spektáklu s Chrisem Hemsworthem čekalo z hlediska návštěvnosti víc.
Furiosa: Sága Šíleného Maxe: finální trailer | Vertical Entertainment

2. místo

Garfield ve filmu
Garfield ve filmu
60%
tržby 1 milion 849 tisíc Kč / návštěvnost 10 079 diváků / 107 kin
Ani dosavadní vytrvalec Garfield nedokázal vzdorovat nezájmu diváků. Rodiče s dětmi odjeli na výlety a mlsný kocour strádal. Po minulém skvělém výkonu spadl o dvě třetiny a poprvé klesl z prvního místa. Po celém světě už si Garfield nahrabal celkem solidní obnos a ještě neřekl poslední slovo. Jestli chce však v českém rybníčku pomýšlet na překonání hranice 200 tisíc diváků, musí doufat, že nadcházející víkend zase zaprší. Zatím přepočítává přes 140 tisíc návštěvníků.
Garfield ve filmu: 2. trailer | Falcon

1. místo

Mizerové: Na život a na smrt
Mizerové: Na život a na smrt
76%
tržby 3 miliony 060 tisíc Kč / návštěvnost 14 028 diváků / 174 kin
Na prvním místě se dle očekávání umístili čtvrtí Mizerové, i návrat Willa Smithe a Martina Lawrence však u nás zůstal za očekáváním. Zatímco v zahraničí novinka v podstatě splnila očekávání a jako jeden z mála letních titulů zatím v kinech neselhává, u nás si čtyřka připsala nejslabší start série. Předchozí třetí díl přitom naopak vykázal nejlepší začátek a přišlo na něj přes 31 tisíc lidí. O těchto číslech si může novinka nechat jen zdát a obáváme se navíc poměrně rychlého propadu. Třeba se ale z Mizerů stane nový Kaskadér a převezme od něj roli trvalky. Doufat můžeme.
Mizerové: Na život a na smrt: finální trailer | Falcon
Aktuální program českých kin naleznete zde.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinomaniak