Tvůrce Šíleného Maxe přemýšlí nad pokračováním Furiosy. Bude další film o její vládě?

Tvůrce Šíleného Maxe přemýšlí nad pokračováním Furiosy. Bude další film o její vládě?
Furiosa: Sága Šíleného Maxe | Vertical Entertainment
„Na konci Zběsilé cesty vidíme Furiosu stoupat na plošině nahoru, zatímco pokyne Šílenému Maxovi na rozloučenou. Často přemýšlím nad tím, co pak dělá, když je na vrcholu mocenské hierarchie? Chytne se do stejné pasti jako většina revolucionářů? Znáte to, včerejší hrdina je zítřejším tyranem, jde o klasický příběh,“ řekl Miller v rozhovoru pro Total Film při příležitosti londýnské premiéry Furiosy, tedy prequelu Šíleného Maxe: Zběsilé cesty.
Furiosa: Sága Šíleného Maxe: finální trailer | Vertical Entertainment
Zatímco akční novinka sleduje zrod hrdinky z malé dívky vychované na chráněném místě oplývajícím nepravděpodobným množstvím zeleně, ve Zběsilé cestě jsme se už před devíti lety setkali s dospělou Furiosou, sloužící nenáviděnému Nadsmrťasi Joeovi. Právě Furiosa, tehdy v podání Charlize Theron (v prequelu ji hraje Anya Taylor-Joy), je hybatelkou děje ve Zběsilé cestě, jelikož Joeovi unese jeho nejcennější majetek – pětici mladých manželek. Soudě dle Millerova vyjádření se tedy zdá, že by se osudem této charismatické hrdinky rád zabýval i potřetí.
George Miller
George Miller

Režisér, Producent

6.7
V případném pokračování se však už prý rozhodně nechce věnovat spokojenému dětství Furiosy. „Sbírání broskví, plavání, učení se lézt a přemýšlení, jak vlastně funguje motorka, i když nikde okolo není benzín, to mě nezajímá,“ smál se Miller představě, že by měl pokrýt celý život hrdinky. Naopak však doporučil, aby se fanoušci podívali na obě díla zároveň: „Mám velkou radost, že mohu říct, že oba snímky na sebe v podstatě navazují. Skoro si je můžete pustit jako jeden dlouhý film.“
Případný kasovní úspěch Furiosy by ale mohl oživit i další projekt, o němž se už dlouho mluví – a to další prequel Zběsilé cesty, tentokrát zaměřený na samotného Šíleného Maxe. Příběh s podtitulem Pustina (The Wasteland) Miller původně zpracoval v rámci příprav na Zběsilou cestu, avšak před pár lety hovořil i o tom, že by jej rád natočil. Zákulisní tahanice se studiem Warner Bros. sice přípravy pozastavily, ale pokud by Furiosa diváky a divačky zajímala, nejspíš by obě strany na další spolupráci kývly. A v tom případě by se před kamerou zřejmě objevil i Tom Hardy, který v minulosti opakovaně mluvil o touze si tuto tvrďáckou roli zopakovat.
Furiosa
Furiosa
Furiosa
Šílený Max: Zběsilá cesta
Šílený Max: Zběsilá cesta
Snad se tedy brzy dozvíme, zdali se kupředu pohne spíše Pustina, nebo další dobrodružství (tentokrát nejspíš plnohodnotný sequel) s Furiosou v čele. Další pouštní spektákl od nyní devětasedmdesátiletého režiséra bychom si totiž rozhodně nechali líbit.
Podívejte se také na náš žebříček nejlepších akčních filmů.
Zdroje: Total Film, MovieWeb, NME