Pokračování Godzilly s Kongem má problémy. Odchází tvůrce jejich největšího úspěchu

Pokračování Godzilly s Kongem má problémy. Odchází tvůrce jejich největšího úspěchu
Godzilla x Kong: Nové impérium | Vertical Entertainment
První Godzilla od Garetha Edwardse chtěla spoléhat na plíživý strach z obří ještěrky, dvojka s podtitulem Král monster se snažila tvářit temně, ale svým hloupoučkým scénářem byla místy k pousmání, a Kong: Ostrov lebek byl hvězdně obsazenou digitální atrakcí bez duše. Pak ovšem přišel do hry Adam Wingard.
Godzilla x Kong: Nové impérium
Godzilla x Kong: Nové impérium
  • Rakuten
  • Google Play
  • iTunes
67%
Ani jeho první příspěvek Godzilla vs. Kong se nedá označit za úplně dobrý film. Doplácí totiž opět na nezajímavé lidské hrdiny a fakt, že režisér musel kvůli franšíze i producentům dělat jisté kompromisy. Už zde ovšem byly vidět snahy udělat z bitky dvou monster přiznanou blbinu, která se nebude brát vůbec vážně a tvůrci v ní mohou bez obalu vymyslet ty největší šílenosti.
To se mu povedlo mnohem efektivněji vytěžit v letošní „dvojce“ Godzilla x Kong: Nové impérium, v níž se autoři už úplně utrhli ze řetězu a naservírovali nám bezelstně pitomoučkou šílenost, v níž dali na odiv svou dětinskou hravost. A tento styl, který už se nijak nesnaží zavděčit japonským kořenům Godzilly, naplno uspěl. Značka se z hlediska divácké spokojenosti nyní nachází prakticky na vrcholu a společně se zmiňovaným Kongem se jedná o komerčně nejúspěšnější příspěvek série.
Godzilla x Kong: Nové impérium
Godzilla x Kong: Nové impérium
Godzilla x Kong: Nové impérium
Godzilla x Kong: Nové impérium
Godzilla x Kong: Nové impérium
Už několik týdnů je proto jasné, že Godzilla s Kongem se znovu vrátí, a tak nějak se počítalo s tím, že u toho znovu bude i Wingard. Proč totiž měnit něco, co tak hezky funguje? Sám režisér během marketingového kolečka k filmu uvedl, že by se k látce rád vrátil a stále má několik nápadů, jen by si předtím chtěl natočit ještě jiný projekt. A jak řekl, tak nyní činí. Wingardovou prioritou je aktuálně chystaný akční thriller Onslaught, který začne natáčet letos na podzim pod záštitou renomovaného studia A24.
Warneři na něj ovšem čekat nehodlají a další monstrózní bitvu chtějí natočit co nejdříve. Wingard se proto podle webu The Hollywood Reporter nevrátí, studio ovšem zároveň nevylučuje jeho comeback v dalších případných sequelech. Nyní však hlavouni hledají náhradu, kterou chtějí najít co nejdříve. Prozatím našli alespoň scenáristu, jímž bude Dave Callaham, který má na kontě např. marvelovku Shang-Chi a legenda o deseti prstenech či loňský animovaný nářez Spider-Man: Napříč paralelními světy. Blockbusterové podívané využívající potenciál předlohy tedy psát umí. Zbývá teda otázka, kdo odcházejícího režiséra nahradí a zda se tím nějak výrazně promění úspěšný směr, kterým se Godzilla s Kongem vydala.
Podívejte se také na žebříček nejlepších blockbusterů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: The Hollywood Reporter