Svět monster nás jen tak neopustí. Godzilla s Kongem se pomalu chystají na další bitku

Svět monster nás jen tak neopustí. Godzilla s Kongem se pomalu chystají na další bitku
Godzilla x Kong: Nové impérium | Warner Bros.
Adam Wingard ve „druhém“ srazu Godzilly s Kongem definitivně pochopil, co si publikum žádá a dodal mu to mírou vrchovatou. Nové impérium je tak přiznaně pitomoučkou blockbusterovou zábavou, která se nebere vůbec vážně. Lidské postavy byly definitivně odstaveny na druhou kolej a autoři se se svými šílenými nápady absolutně utrhli ze řetězu. A divák už má po prvních zběsilých minutách jasno, zda na tuto přiblblou podívanou přistoupí, či nikoliv. Jenže zatímco zahraniční kritici často brblali, diváci dávají filmu jasný palec nahoru. Hlavně však nechávají v pokladnách kin dostatek dolarů.
Godzilla x Kong: Nové impérium
Godzilla x Kong: Nové impérium
67%
Divácké hodnocení na webu Rotten Tomatoes tak dosahuje neskutečných 92 %, tržby zatím překonávají všechny předpoklady i minulý filmový souboj Godzilla vs. Kong, který ovšem o diváky bojoval ve složitých covidových časech. Americký otvírák za 80 milionů dolarů pro Nové impérium je druhým nejlepším startem série (lepší byla pouze 10 let stará Godzilla) a také čísla ze světa převyšují očekávání. Obzvláště proto, že právě počin Godzilla vs. Kong nebyl u diváků a fanoušků přijat tak jednoznačně nadšeně.
Během svých 14 dní v kinech dokázali Godzilla s Kongem nasbírat z kin přes 362 milionů dolarů a s aktuální výdrží ze světa to vypadá, že by se snímek mohl stát kasovně nejúspěšnějším dílem série. Toto prvenství zatím drží Kong: Ostrov lebek s 568 miliony. I kdyby ale nakonec Nové impérium skončilo na druhém místě, mohou studia Warner Bros. a Legendary slavit. Adam Wingard nejen že natočil nejbláznivější a trikově nejopulentnější díl série, ale navíc tak učinil za relativně skromných 135 milionů dolarů, což je výrazně nižší rozpočet, než jaký měly předchozí snímky série. Wingard tedy točí nejen velkolepě, ale také efektivně.
Godzilla x Kong: Nové impérium
Godzilla x Kong: Nové impérium | Vertical Entertainment
Další směřování MonsterVerse je sice oficiálně v nedohlednu a na žádném dalším projektu se zatím nepracuje. S aktuální popularitou značky a obřími výdělky je ovšem oficiální odklepnutí dalšího filmu jen otázkou času. To ostatně pro web The Hollywood Reporter potvrdila producentka a jedna z nejvýše postavených osob ve studiu Legendary Mary Parent. „Je to určitě skvělý výsledek. Jsme aktuálně v dobré pozici a můžeme pokračovat v naší cestě. Uvidíme ovšem, jak to s filmem ještě dopadne,“ uvedla. Jenže čísla i nadále musí dělat producentům radost, a tak už je možná nyní i Parent ještě optimističtější.
Zájem o dovršení „zápasnické trilogie“ má navíc i režisér, který by se návratu za kameru rozhodně nebránil. Už teď má totiž v hlavě prý několik nápadů, které zatím nevyužil. Pro The Hollywood Reporter před pár týdny uvedl, že zatímco tentokrát hrál prim obří opičák, v případně dalšího sequelu by se víc soustředil na Godzillu. A zřejmě se mu to brzy poštěstí. Tady už totiž s pokračováním vlastně počítají všechny strany a vše jim hraje do karet. Stačí si jen opět plácnout a oficiálně to oznámit.
Podívejte se také žebříček nejočekávanějších filmů roku.
Zdroj: The Hollywood Reporter, Box Office Mojo, Rotten Tomatoes