Svět Star Wars se otřese. Příští film obsazuje největší vesmírnou drsňačku z Vetřelce

Svět Star Wars se otřese. Příští film obsazuje největší vesmírnou drsňačku z Vetřelce
Vetřelci | Twentieth Century Fox
Weaver je sice už 74 let, ale stárne s nesmírnou grácií a zkušenosti z žánrových projektů hrají v její prospěch. Za Vetřelce Jamese Camerona obdržela oscarovou nominaci, Ripley vzkřísila ještě v devadesátkách ve třetím a čtvrtém dílu. Cameron ji obsadil také do revolučního Avatara, roku 2009 se chopila lidské postavy doktorky Grace Augustine, pro druhou část se převtělila do čtrnáctileté původní obyvatelky jménem Kiri. Mimoto si zahrála také ve sci-fi komedii Galaxy Quest.
Sigourney Weaver
Sigourney Weaver

Herečka, Koproducentka

7.8
Disney neohlásil pořádnou hereckou posilu do filmové franšízy Star Wars od roku 2018, kdy do závěrečné deváté epizody naskočil Richard E. Grant (Logan: Wolverine). Počítá se s tím, že pro Mandalorian & Grogu se vrátí i vytížený Pedro Pascal, i když jeho přítomnost pod ikonickou maskou by za určitých okolností nebyla zcela nezbytná. Herec natáčí druhou řadu seriálu The Last of Us, objeví se v druhém Gladiátorovi, nové Fantastické čtyřce či v očekávaném hororu Weapons od režiséra Barbara Zacha Creggera.
Kamery se podle všeho rozběhnou už v druhé polovině roku a půjde o první snímek z předaleké galaxie po uzavření Disneyho pokračující trilogie kolem Skywalkerů. Ta nedopadla kdovíjak oslnivě, Lucasfilm pod vedením Kathleen Kennedy a Davea Filoniho přesto pracuje na dalším filmu s Rey (Daisy Ridley), který bude v režii pákistánské dokumentaristky Sharmeen Obaid-Chinoy následovat Mandaloriana a prozatím nese název Star Wars: New Jedi Order. James Mangold (Indiana Jones a nástroj osudu) pro změnu připravuje vlastní film o úsvitu Jediů, který má vyjít v prosinci 2027.
Mandalorian
Mandalorian
Sigourney Weaver
Sigourney Weaver
Avatar: The Way of Water
Duchovní nástupce George Lucase Dave Filoni, jenž se podílel na seriálech Klonové války, Mandalorian, Ahsoka či Boba Fett: Zákon podsvětí, rovněž dostane příležitost k vlastnímu celovečeráku, jímž by mohl uzavřít éru Mandaloriana. Toho si publikum na Disney+ během tří povedených sezón zamilovalo, jeho chráněnec Grogu alias Baby Yoda se stal možná největším merchovým tahákem posledních let. Čtvrtá sezóna je v nedohlednu a očekává se, že ji nahradí právě formát pro kina.
Obsazení Sigourney Weaver je signálem, že se Star Wars snad hodlají vrátit na úroveň kulturních událostí se silnými postavami. Drsnou Ripley už herečka možná netrumfne, ale na stříbrných plátnech ji vždy vidíme rádi. A mrzelo nás, že se neobjevila v nejnovější části Krotitelů duchů s podtitulem ŘÍše ledu. Vedle chystaných filmů Disney brzy uvede také očekávané seriály Akolytka a Skeleton Crew.
Podívejte se na žebříček nejlepších sci-fi seriálů dostupných na Disney+.
Zdroj: The InSneider, The Hollywood Reporter