Nová Planeta opic přitvrzuje. Strhující trailer ukazuje mrazivou atmosféru i velkolepou akci

Nová Planeta opic přitvrzuje. Strhující trailer ukazuje mrazivou atmosféru i velkolepou akci
Království Planeta opic | 20th Century Studios
Film se bude snažit navázat na úspěch předchozí trilogie o opičím vládci Caesarovi a počátcích opičí civilizace v počinech Zrození Planety opic, Úsvit planety opic a Válka o planetu opic. Nový příběh se ovšem odehraje v dobách, kdy již primáti zcela vládnou světu a naopak lidé jsou domorodým a ohroženým druhem, jenž je opicemi zotročován. Krutý vládce Proximus Caesar by se pak rád stal hlavou všech opic a při svých dobyvatelských snahách se nebojí ničit jak zbytky lidstva, tak jiné opičí klany. Hlavní hrdina Noa však s jeho počínáním nesouhlasí, chce jeho krutost zastavit a rád by dokázal, že opice a lidé mohou koexistovat vedle sebe.
Království Planeta opic
Království Planeta opic
AI
75%
Už minulé trailery lákaly na epickou podívanou plnou špičkových triků, v níž budou pohyby opic či jejich mimika zase trochu více vypilovány. Nejnovější ukázka ve svých třech minutách ovšem ukazuje rovnou první scénu, v níž hlavní lidská hrdinka, kterou hraje Freya Allan ze Zaklínače, uniká před svými opičími pronásledovateli a Noa ji na poslední chvíli zachrání. Po velmi atmosférické a napínavé pasáži, z níž bude mnoho fanoušků příjemně mrazit, se dočkáme další porce epických záběrů, v kterých se nešetří akcí, emocemi a dalším vyhroceným konfliktem, na něž je ostatně tato série velmi plodná.
Království Planeta opic: finální trailer | 20th Century Studios
Upoutávka se nám zkrátka snaží naznačit, že tento film bychom měli vidět na co největším plátně a my tomu zatím nemáme důvod nevěřit. Už jen fakt, že do nového traileru zakomponovali hezky gradovanou scénu, nasvědčuje tomu, že si jsou tvůrci i studio filmem zatraceně jistí a čeká nás další kvalitní nášup, která nijak nepoleví z vysokých standardů série. I čtvrtý moderní příspěvek z opičího světa by navíc mohl být bohatý na řadu myšlenkových motivů a Wes Ball prozatím působí velmi sebejistým dojmem. Zda dokáže Království Planeta opic navázat na své předchůdce a naplnit vysoká očekávání po skvělých upoutávkách, zjistíme už na počátku května.
Podívejte se také na žebříček nejočekávanějších filmů tohoto roku.
Zdroj: 20th Century Studios