Sám doma a Kmotr dohromady. Filmový nápad desetiletého kluka se dočká realizace

Sám doma a Kmotr dohromady. Filmový nápad desetiletého kluka se dočká realizace
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku | 20th Century Fox
Dosud nejmladším držitelem dílčího příběhového kreditu byl Rodriguezův syn Racer, jehož jméno se takto objevilo v titulcích filmu Dobrodružství Žraločáka a Lávovky v jeho pouhých osmi letech (vzhledem k názvu snímku a přijetí to vlastně není překvapivé). Esterson však podle webu The Hollywood Reporter stojí za kompletním dějovým náčrtem a jeho zápletka o malém nezbedovi, jenž se spřátelí se stárnoucím mafiánským sousedem, vyvolala nečekaný rozruch.
Connor Esterson
Connor Esterson

Herec

Mladý herec má přece jen větší možnosti vzhledem ke spolupráci s Rodriguezem a jeho debutový snímek se snadno dostal do péče producenta Joea Isgra, jenž nadějný draft předal Vallelongovi. Ten neskrýval údiv a spřáhl se s veteránem Georgem Gallem, jenž napsal Půlnoční běh a příhodně také krimi komedii Mafiáni, v níž se řadoví gauneři vzepřou rozkazům nebezpečného gangstera. Jejich povinností bude dotáhnout chlapcův koncept a vymyslet, jak by koňská hlava v posteli malého protagonisty, jemuž zrovna odjela celá rodina, mohla v kontextu žánru a moderních požadavků vůbec fungovat.
Kmotr
Kmotr | Paramount Pictures
Šikovný Esterson má vánoční klasiku s Macaulayem Culkinem pochopitelně nakoukanou křížem krážem, ale současně přiznal, že Coppolovu mafiánskou fresku dosud neviděl. Základní kostra jeho námětu každopádně dává smysl a zkušenějším tvůrcům nabízí možnost k aktualizaci komediálních zápletek, jež byly populární hlavně v 80. letech. Pokud film vznikne a uspěje, jeho základní školou povinný autor bude mít rázem výhodnější pozici pro splnění svého hlavního snu, a to stát se hollywoodským režisérem. Třeba bude jeho extravagantní crossover zdařilejší než samotný Kmotr 3, jemuž spousta fanoušků ikonické série pořád nemůže přijít na jméno.
Podívejte se na žebříček nejlepších komediípodle databáze Kinoboxu.
zdroj: The Hollywood Reporter