„Moje skvělé cameo pomohlo celému filmu.“ Donald Trump prý stojí za úspěchem Sám doma 2

„Moje skvělé cameo pomohlo celému filmu.“ Donald Trump prý stojí za úspěchem Sám doma 2
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku | 20th Century Fox
„Před 30 lety mě režisér Chris Columbus a další prosili, abych se objevil v cameo roličce v Sám doma 2. Byl jsem velmi zaneprázdněný a nechtěl jsem to dělat. Oni však byli milí a hlavně vytrvalí,“ napsal Trump na svou sociální síť Truth Social.
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku | 20th Century Fox
A pokračoval: „Teď po 30 letech Columbus vydal prohlášení, že jsem se do filmu vetřel. Nic není vzdálenější pravdě. To cameo pomohlo úspěchu celého filmu, ale pokud mě tam nechtěli, proč mě nevystřihli? Protože jsem tam byl a pořád jsem skvělý, proto! Prostě jen další chlápek z Hollywoodu se snaží využít Trumpa pro vlastní publicitu!“
Trump svou tradičně velikášskou rétorikou narážel na rozhovor Chrise Columbuse pro Business Insider z roku 2020. V něm Columbus popisoval situaci, kdy se štábem chtěli natočit vstupní halu newyorského hotelu Plaza, jenž tou dobou patřil právě Trumpovi. Ten však prý souhlasil s natáčením pouze pod podmínkou, že se objeví před kamerou.
Donald Trump
Donald Trump

Herec, Účinkující

„Tak jsme to odkývali, a když jsme scénu poprvé natočili, stala se zvláštní věc: Jakmile se Trump objevil, lidé jásali. Tak jsem svému střihači řekl, že ho ve filmu necháme jako pomrknutí na diváky. Do filmu se ale vnutil,“ vzpomínal tenkrát Columbus.
Těžko říct, proč Trump zrovna nyní pocítil touhu vyjádřit se ke tři roky starému rozhovoru, na jeho velkohubém prohlášení je však fascinující především nesoudnost, s níž své kraťoučké vystoupení považuje za jeden z klíčových prvků úspěchu populárního snímku, jenž celosvětově utržil úctyhodných 359 milionů dolarů a dodnes patří mezi vánoční stálice. Najdete jej i v našem žebříčku nejlepších vánočních filmů.
zdroje: Variety, Business Insider, Truth Social