Hvězda Vřískotu se zastává kolegyně vyhozené za podporu Palestiny. „Je to nefér a znepokojivé,“ tvrdí

Hvězda Vřískotu se zastává kolegyně vyhozené za podporu Palestiny. „Je to nefér a znepokojivé,“ tvrdí
Vřískot 6 | Forum Film
Je to vskutku bizarní – jen málokdy máme před očima úplnou implozi štábu projektu, který přitom stále vypadal lukrativně. Barrera mimochodem dostala padáka v raných fázích izraelského konfliktu, kdy se ještě neusadil prach a nebylo jasné, jaké názory se na veřejnosti ustálí. Kdyby měla studia stejně nekompromisně jednat nyní, musela by vyhodit pořádnou porci herectva, protože na rozdíl od tolika jiných světových událostí tady v Hollywoodu nepanuje názorová shoda.
Vřískot 6
Melissa Barrera a Jenna Ortega, Vřískot 6 | Forum Film
Dokládá to i odchod režiséra, jemuž předcházel smazaný tweet, v němž zdůrazňoval, že vyhazov Barrery nebyl jeho volbou a nemůže s ním nic dělat. Jestli Landon odešel jen kvůli tomu, že se chtěl zastat své herečky, nebo zda ztratil zájem sérii zachránit až po odchodu Ortegy, se nejspíš nikdy nedozvíme. Důvody Ortegy jsou ještě nejasnější, je však dost možné, že se skutečně jedná o událost, jež s Barrerou nijak nesouvisí, a že žádaná herečka má zkrátka lepší věci na práci.
Barrera se za svou kritiku Izraele stojící v rozporu s oficiální americkou státní politikou samozřejmě dočkala řady kontroverzí, ale také podpory. Naposledy se přidala Hayden Panettiere, jež hrála ve Vřískotech 4 a 6 a české publikum si ji možná pamatuje z fantasy seriálu Hrdinové (Heroes). „Později se k ní přidalo mnoho dalších herců a hereček i dalších lidí z branže, no nemám pravdu? Svůj názor zkrátka řekla dřív než jiní,“ podotkla Panettiere v rozhovoru pro The Messenger.
Hororový Vřískot je pokusem kultovního filmaře vypořádat se s vlastním odkazem
Recenze7. 3. 2023
Hororový Vřískot je pokusem kultovního filmaře vypořádat se s vlastním odkazem
Celou situaci označuje za „neférovou a znepokojivou“. Překvapená byla i z toho, jak málo lidí se zajímalo o samotnou herečku a o dopad celé události na její život. Přesto se Panettiere o svou kolegyni nebojí: „Melissa je slušná drsňačka, úžasná lidská bytost a skvělá herečka. Ublížilo jí to, ale rychle se sebrala a vše přešla s grácií.“
Co bude nyní s Vřískotem, není jasné. Landon vyjádřil svou víru v to, že odkaz Wese Cravena bude pokračovat. Další díl se však musí vystavět s novým štábem od píky. Zatím se podívejte na nejlepší horory podle databáze Kinoboxu. První Vřískot se vtěsnal do top 20.
zdroj: Variety, The Messenger