Wes Anderson se prý zbláznil, přesto chystá další film. Opět láká na hvězdné obsazení

Wes Anderson se prý zbláznil, přesto chystá další film. Opět láká na hvězdné obsazení
Asteroid City | POP. 87
Deadline informuje o tom, že držitel sedmi nominací na Oscara (se stále prázdnou vitrínou) plánuje svůj další projekt realizovat již letos. Můžeme mít radost, že se Anderson nedal odradit ani obzvlášť jedovatými recenzemi některých novinářů na jeho loňské Asteroid City.
Wes Anderson
Wes Anderson

Režisér, Scenárista

V Guardianu nazvali snímek „nafoukaným“, ve Vulture konstatovali, že se Anderson „konečně zbláznil“. I z pozitivní recenze na Kinoboxu můžete vytušit určitou bezradnost, jak si (obzvlášť bezprostředně po prvním zhlédnutí, kdy recenze vznikají) s filmem poradit.
Asteroid City: trailer, české titulky | CinemArt
Ale tak to s Andersonem bývá skoro vždy. Ve skutečnosti je podezřelejší, když film jako Grandhotel Budapešť na svou stranu strhne opravdu celý dav. Málokterým svým dílem tedy atakuje přední pozice žebříčků hodnocení, tím pevněji ho však milují jeho věrní.
Wes Anderson otevírá v Asteroid City muzeum sebe sama. Nedivte se, co v něm uvidíte
Recenze22. 6. 2023
Wes Anderson otevírá v Asteroid City muzeum sebe sama. Nedivte se, co v něm uvidíte
Nyní tedy Anderson rozjíždí další snímek a díky Deadline víme, že se v něm objeví jeho dvorní herec Bill Murray, stejně jako Benicio del Toro, jenž si zahrál už ve Francouzské depeši. Méně očekávaná je přítomnost Michaela Cery, který poslední dobou prožívá renesanci. Někdejší hvězda Superbad začala před pár lety zapadat, najednou se však začala zjevovat v některých z největších a nejdiskutovanějších filmů, jako je mainstreamová Barbie či festivalovka To se mi snad zdá.
Karlovarské publikum mohlo ocenit i nenápadný snímek Dospěláci, kde předvedl netypicky civilní výkon. Jeho tradiční introvertní manýrismus se pak k Andersonovu stylu skvěle hodí a lze čekat, že Cera do jeho tradičního ansámblu zapadne jako ztracený syn.
Vzhledem k tomu, že na tuhle premiéru si ještě počkáme, možná oceníte seznam nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.
zdroj: Deadline