Konec všech fanouškovských nadějí. Sebevražedný oddíl se režisérského sestřihu opravdu nedočká

Konec všech fanouškovských nadějí. Sebevražedný oddíl se režisérského sestřihu opravdu nedočká
Sebevražedný oddíl | Warner Bros.
Film Sebevražedný oddíl s Willem Smithem či Margot Robbie patří z kasovního hlediska mezi nejúspěšnější filmy z komiksové stáje DC. Snímek si díky povedené marketingové kampani odnesl z kin přes 700 milionů dolarů, spokojený však z multiplexů odcházel jen málokdo. Po kvalitativní stránce totiž komiksovka zůstala výrazně za očekáváním a šílenému ztvárnění Jokera v podání Jareda Leta se někteří smějí dodnes. Právě divácké zklamání a nevalné kvality mohly za to, že „restart“ Sebevražedný oddíl od Jamese Gunna v kinech v roce 2021 zcela vyhořel.
Sebevražedný oddíl
Sebevražedný oddíl
65%
Je pak už poměrně známo, že Sebevražedný oddíl šel v roce 2016 do kin ve zcela odlišné verzi, než jakou režisér David Ayer zamýšlel. Studio Warner Bros. totiž výsledný počin razantně upravilo a film má zcela jinou atmosféru, závěrečnou třetinu či příběhové linky jednotlivých postav. Stejně jako v případě Ligy spravedlnosti Zacka Snydera se proto skalní fanoušci dožadovali režisérského sestřihu. Když s touto prosbou uspěl i Snyder, začal se k této možnosti ještě více upínat i sám tvůrce, který tak už léta láká na zveřejnění svého „Ayer Cutu“. Jenže s tím už je nejspíš navždy konec.
David Ayer totiž na platformě X (bývalém Twitteru) oznámil, že se studiem DC nadobro skončil a režijní verze Sebevražedného oddílu se nikdy nedočkáme, „Je hotovo, je to velmi smutné. Až se vypláčete, budete v pohodě. Já se nyní cítím lépe, ale je to rána, která potřebuje zahojit. Studio nemá žádný zájem mou verzi zveřejnit, tak je čas jít dál a neohlížet se zpátky,“ napsal Ayer upřímně s tím, že už si nedělá žádné naděje.
sebevrazedny-oddil-nabizi-prodlouzena-verze-vice-jokera-a-drsnych-zaberu
Sebevražedný oddíl | Warner Bros.
Ještě nedávno byl přitom režisér pozitivní a tvrdil, že stále věří v dobrý výsledek. Jenže všichni, kdo sledují situaci okolo DC ví, že to byl pro něj i jeho fanoušky opravdu jen bláhový sen, z něhož bylo potřeba se probudit. Warneři totiž udělali s premiérou druhého Aquamana za dosavadním DC universem definitivní tlustou čáru a od příštího roku bude v kinech James Gunn budovat nový vesmír se svým vlastním Supermanem, Batmanem a dalšími hrdiny. Bylo proto celkem naivní očekávat, že se studio bude chtít vrátit k projektu, jenž je postupem času považován za jeden z velkých kvalitativních přešlapů.
 Zdroj: Dark Horizons