Cliffhanger 2 našel nového vypravěče, ujme se ho režisér drsných kriminálek

Cliffhanger 2 našel nového vypravěče, ujme se ho režisér drsných kriminálek
Cliffhanger | Carolco Pictures Inc.
Gabe Walker v podání Sylvestera Stalloneho se vrátí do hor. Před několika měsíci bylo oznámeno, že se režie pokračování kultovního akčního snímku z roku 1993 ujme Ric Roman Waugh (Greenland: Poslední úkryt ). Nyní, když je známé datum natáčení –⁠ kamery by se měly rozběhnout v létě 2024 –,⁠ se však hlavní vypravěč mění. Místo Waugna povede Cliffhangera 2 Jean-Francois Richet, který natočil snímky jako Přepadení 13. okrsku (2005), Veřejný nepřítel č. 1 (2008) nebo Ve jménu krve (2016).
Janine Turner, Sylvester Stallone
Cliffhanger | Carolco Pictures Inc.
Podle informací serveru Screen Daily ve dvojce Gabea zastihneme ve chvíli, kdy provozuje horskou chatu v Dolomitech a je spolu s klientem zajatý jako rukojmí. Pokračování se má soustředit na Gabeovu dceru, která využije horolezecké dovednosti, jež se naučila od svého otce, aby zachránila den. Není to poprvé, co se chystá pokračování Cliffhangeru. V roce 1994 studio TriStar Pictures vyvíjelo dvojku, v níž se Gabe měl utkat s teroristy, kteří obsadili Hooverovu přehradu. Před několika lety zase byla ve výrobě varianta s Jasonem Momoou, kde by též významnou roli hrála ženská postava.
Od samotného Stalloneho každopádně tentokrát velké eskapády na skalách nečekáme. Přeci jen mu v době natáčení bude již 78 let, což vysvětluje, proč bude tentokrát jeho Gabe hrát druhé housle.
A zde najdete Kinobox žebříček nejlepších akčních filmů podle uživatelů a uživatelek naší databáze.
zdroje: Screen Daily, Joblo