Stallone 20 let zkouší natočit horor s monstry. Dokonce ho chtěl naroubovat na Ramba V

Stallone 20 let zkouší natočit horor s monstry. Dokonce ho chtěl naroubovat na Ramba V
Rambo: Poslední krev | Distributor
V případě posledního zmíněného se bavíme o filmu D-Tox z roku 2002, nechvalně proslulém propadáku, v němž Stallone coby agent FBI Jake Malloy nahání sériového vraha. Ten mu zabije snoubenku, Malloy poté propadne alkoholu, zamíří na rehabilitační kliniku pro policisty, aby si dal svůj život dohromady, ale k jeho smůle ho vrah následuje. Po zhruba dvou třetinách se detektivně laděný psychologický thriller zvrhne v regulérní hororový slasher, v němž padají hlavy. Což nezní marně.
D-Tox - jak vypadá Stalloneho slavný propadák v původní režisérské verzi?
Recenze4. 8. 2020
D-Tox - jak vypadá Stalloneho slavný propadák v původní režisérské verzi?
Bohužel to jako celek příliš neladí dohromady, což je ohromná škoda už pro skvělé obsazení (dále hrají Tom Berenger, Sean Patrick Flanery, Stephen Lang, Robert Patrick, Jeffrey Wright, Kris Kristofferson nebo Charles S. Dutton). Snímku jednoznačně ublížily špatné testovací projekce, které jeho premiéru odsunuly o dva roky, následně se ve velkém přestříhávalo a nakonec studio D-Tox ani neposlalo do kin. Tři roky zpátky se na svět podívala původní režisérská verze, ale v pouhé VHS kvalitě, takže je určená jen největším fanouškům. Nicméně navzdory tomu, že šlo o neúspěšný projekt, ve Stallonovi zažehl zájem o hororový žánr.
„Lituju spousty věcí.“ Sylvester Stallone se v novém dokumentu otevírá jako nikdy předtím
Filmy18. 9. 2023
„Lituju spousty věcí.“ Sylvester Stallone se v novém dokumentu otevírá jako nikdy předtím
V roce 1999 vyšel dobrodružný sci-fi román Hunter od Jamese Byrona Hugginse, Stalloneho okamžitě zaujal a zajistil si na něj práva. Příběh se zaměřuje na loveckého veterána Nathaniela Huntera, jenž je povolaný zpět do služby, aby zlikvidoval nebezpečného predátora v mrazivých podmínkách severního polárního kruhu. Děsivé monstrum, které je výsledkem genetických experimentů, totiž zdevastovalo výzkumnou stanici, speciální jednotku si dalo k snídani a namířilo si to k civilizaci pro další chod. A tomu měl Hunter zabránit. Stallone v látce viděl potenciál a po dotočení D-Tox měl jasno, že film pojme jako horor. Začal proto pracovat na první verzi scénáře.
Později, snad kvůli většímu komerčnímu lesku, se rozhodl příběh Huntera přetvořit v pátého Ramba. Snímek měl nést název Rambo V: The Savage Hunt a volně by se držel románu. Přestože Stallone během své kariéry úspěšně převedl na plátno dvě desítky scénářů, u Huntera selhal. Během psaní se mu totiž nedařilo sladit dějovou linii zabíjení monster s postavou traumatizovaného veterána, a tak jeho ambiciózní nápad bohužel vzal zasvé. Svůj podíl na tom mohlo mít i to, že Stallone svou vizi pro Ramba V nejednou veřejně diskutoval s fanoušky. A ti na představu Ramba, který bude mít za protivníky geneticky upravená monstra, nereagovali dvakrát pozitivně.
Rambo: Poslední krev
Rambo: Poslední krev
68%
Pátého Ramba nakonec Stallone pojal jako osobní příběh pomsty a definitivně se jím se sérií rozloučil. A rozhodně nešlo o špatný poslední výstřel legendární postavy. Myšlenky na adaptaci Huntera se prý však stále nevzdává. Jen už v něm s největší pravděpodobností nebude hrát hlavní roli.
Akcí našlapaného čtvrtého Ramba s podtitulem Do pekla a zpět, který je (pokud jde o míru brutality) nejsyrovějším dílem série, najdete ke zhlédnutí na Kinoboxu ve filmech zdarma.