Oskar

66%
Oskar
Plakát traileru
New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... OSCAR je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone , nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Těžko srovnávat původního francouzského Oskara a tento americký remake. Každý má totiž v sobě něco co ho dělalo výjimečného. Zatím co francouzská verze měla De Funése,tak americká má Stalloneho. Těžko srovnávat,ale příběh jako takový mám velmi rád. Spousta postav,spousta zvratů a hlavně všudypřítomný zmatek.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
4
Gangsterských komedií se nikdy moc netočilo a Sly se zřejmě rozhodl tuto díru zaplnit. A pro takový filmový projekt se rozhodl využít úspěšnou divadelní hru Clauda Magniera, kterou právě zasadil do oněch amerických gangsterských 30. let. Hned je však třeba zapomenout na francouzskou filmovou verzi „Oskar“ (1967), kterou neproslavil nikdo jiný než sám Louis de Funès, který hru dokonce přímo uvedl na divadelních prknech. Sly se spíše atmosférou přiblížil ke staršímu snímku dánskému „Oskar“ (1962). Sly má na komediální dobrodružství až příliš kamennou tvář, ale protože tajně konkuroval Arnoldu Schwarzeneggerovi, který měl se svými komediemi vždy úspěch, šel do toho s chutí a obrovským elánem. Nehledě na famózní francouzské zpracování se samozřejmě dostavilo zklamání. Z bláznivé komedie se stala spíše průměrná úsměvnost, ve které kromě základů scénáře nefungovalo téměř nic. Sly se sice snaží seč může, ale nebýt občasných vtipných replik a hlášek, nejeden by se ukousal nudou. Ne, tady Sly udělal chybu. Chtěl ukázat, že stejně jako Arnie umí dělat komedie, ale tahle hra se pro něj ukázala jako dost velké sousto. Ale ano, sem tam něco pobaví, ale pokud právě mladý divák ještě neviděl Funèse. Na vtipné repliky a hlášky je tu sitcom. Na komedii, navíc bláznivou, už jsou potřeba také blázniviny a právě tady už to bohužel dost skřípe. Zkrátka tomu chybí ta správná energie.
lamps
lamps
15 150 bodů
7
A já se zase jednou "kritikům navzdory" bavil více než dobře. Stallone sice nikdy nebude a nebyl kvalitní herec do komedie, ale tohle balancování na hraně falešné serióznosti a naprosté parodie jsem mu chvílemi docela žral. Navíc scénář zpracovává divadelní hru velmi zajímavě, dialogy jsou zábavné a ztřeštěné postavy do všeho dokonale zapadají.

Dodatečné informace

Původní název:
Oscar (více)
  • USA Oskar
  • USA Oscar
  • USA Kizima dokunma
  • USA L'embrouille est dans le sac
  • USA Oscar - A Mala das Trapalhadas
  • USA Oscar - fingrene væk fra min datter
  • USA Oscar je kriv za vse
  • USA Oscar - Minha Filha Quer Casar
  • USA Oscar ¡quita las manos!
  • USA Oscar - Un fidanzato per due figlie
  • USA Oscar - Vom Regen in die Traufe
  • USA Оскар
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné