Dárek k 20. výročí: 40 minut dosud nepublikovaných záběrů z natáčení Pána prstenů

Dárek k 20. výročí: 40 minut dosud nepublikovaných záběrů z natáčení Pána prstenů
Wēta - z natáčení Pána prstenů | Wētā Workshop
Pán prstenů je s námi již dvacet let. Definoval, jak by velkolepá fantasy na velkém plátně měla vypadat (Pamatujete, jak svého času každý další žánrový film dělal záběry na postavy pochodující na vrcholku hor?) a dodnes zůstal nepřekonaný. Na odkazu vlastního fenoménu si později paradoxně vylámal zuby i sám Peter Jackson, když nedokázal stejně působivě navázat filmovým Hobitem.
Letos měli čeští fanoušci možnost vyrazit do kin na rozšířené verze celé trilogie a nyní jim dárek přichystali ze samotné Wety –⁠ unikátní pohled za kulisy, který odhaluje další střípky z natáčení.
20 let Středozemě | Zákulisí Wētā Workshopu | Wētā Workshop
„Před 20 lety jsme byli svědky strhujícího závěru epického příběhu, který diváci v kinech po celém světě dychtivě sledovali – příběhu, který jsme pomáhali vytvářet víc než sedm let a který nám změnil život. Navzdory vlastní fantazii je často náročné zcela si představit budoucnost. Kdo by si dokázal představit, že projekt, který začínal v několika malých skladech, se rozroste a vyvine v tak velkolepou ságu, kterou si užívají miliony fanoušků po celém světě... Abychom se o svou radost podělili se všemi, vychutnejte si, prosím, tuto sbírku milých vzpomínek na dny strávené skicováním, sochařením, zkoumáním, malováním, tvořením a hlavně sněním v rozlehlém světě Středozemě,“ napsal na svém youtubeovém kanále ke speciálnímu videu tým Wety.
Pána prstenů, stejně jako Hobita a seriál Prsteny moci, najdete s českými titulky a dabingem v nabídce streamovací služby Prime Video. Nebude náhoda, že v Kinobox žebříčku nejlepších filmů uvedených na Prime Video Pán prstenů zabírá první tři příčky. Je to zcela zasloužené vítězství.