Chuck Norris ukončil herecký důchod. První zákulisní fotky z akčňáku, kde namlátí mimozemšťanům

Chuck Norris ukončil herecký důchod. První zákulisní fotky z akčňáku, kde namlátí mimozemšťanům
Chuck Norris – Expendables: Postradatelní 2 | Lionsgate
Norris je možná obyčejným smrtelníkem, ale minimálně stárnutí se u něj projevuje trochu odlišně. Vždy bylo těžké poznat, zda má blíž k penzi nebo ke školní lavici, a omlazovací procedury fungují i po osmdesátce. Fotografie zachycující jednu z akčních choreografií doplnil textem, v němž vyzdvihl svého syna Dakotu. Ten se jakožto aspirující hollywoodský choreograf ujal právě otcových bojových scén a zřejmě sehrál důležitou roli v Norrisově comebacku.
Agent Recon
AI
50%
Agent Recon je pochopitelně béčkový a nízkorozpočtový projekt, který napsal a zrežíroval nepříliš známý Derek Ting. Norris hraje velitele tajných jednotek Alastaira, jenž pro akci v Novém Mexiku najme zkušeného plukovníka Greena (Marc Singer) a zelenáče Jima (Ting). Čeká na ně mimozemská entita schopná kontrolovat myšlení svých obětí, která však nepočítala s tím, že Chuck Norris pověsil důchodcovské bačkory na hřebík.
Chuck Norris
Chuck Norris
Chuck Norris
Snímek vyjde v průběhu příštího roku a dost možná završí Norrisovu profesní šňůru čítající takřka čtyři desítky převážně akčních filmů. Proslavil se roku 1972 kung-fu soubojem s Brucem Lee v kultovní Cestě draka, v osmdesátkách byl vedle Michaela Dudikoffa čelní béčkovou hvězdou. Filmy jako Osamělý vlk McQuade (1983), Zákon mlčení (1985) nebo Delta Force (1986) dosahují i jistých žánrových kvalit a přece jen vyvažují pozdější tupé estrády jako Zálesák (1996) či Prezidentův muž (2000). Pro mnohé Norris zůstává hlavně texaským rangerem Walkerem, jehož hrál takřka celá devadesátá léta a rozloučil se s ním televizním filmem Falešné obvinění z roku 2005. Tentýž rok také odešel do důchodu.
Marc Singer je o osm let mladší než Norris a pamětníci si na něj možná vzpomenou z fantasy Pán šelem (1982), která se pokoušela konkurovat Barbaru Conanovi. Zápletka Agenta Recona by tedy klidně mohla spočívat v úprku dvou vitálních rezidentů domova důchodců, kteří se rozhodli naposled oprášit své kolty. Zapojení emzáků a speciálních jednotek je však nesporně zábavnější a klobouk dolů před Norrisem, že ve svých letech stále dokáže provádět i sebemenší akční choreografie.
zdroje: Facebook Chucka Norrise, Deadline
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.