Smrtelné zlo ochromí kina mnohem častěji. Bruce Campbell vidí budoucnost hororové legendy pozitivně

Smrtelné zlo ochromí kina mnohem častěji. Bruce Campbell vidí budoucnost hororové legendy pozitivně
Bruce Campbell – Ash vs Evil Dead | Lionsgate
Campbell hrál v původním Lesním duchovi (1981) stejně jako v komediálněji laděných sequelech Smrtelné zlo 2 (1987) a Armáda temnot (1992). Kultovní počiny z něj učinily milovaného žánrového herce a režiséra Sama Raimiho nasměrovaly k blockbusterům jako Spider-Man (2002) nebo Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022). Ash oprášil motorovku a brokovnici ve třech sezónách oceňovaného seriálu, v němž potíral invazi zákeřných a nemilosrdných démonů. Spolu s Raimim rovněž produkoval moderní verzi původního snímku z roku 2013, která nabídla zvlášť výživné násilí.
Další restart přišel až po deseti letech v podobě kritikou i obecenstvem chváleného hororu Smrtelné zlo: Probuzení. Hravý spin-off odehrávající se v zatuchlém činžáku vydělal při sotva dvacetimilionovém rozpočtu 146 milionů dolarů a náleží k čelním důkazům toho, jak levné horory v současnosti hýbou celým filmovým průmyslem. Snímek dostal na starost irský režisér a scenárista Lee Cronin (The Hole in the Ground) a produkující Campbell jeho přínos v novém rozhovoru pro Collider nazval tak skvělým, že Cronina bude nyní obtížné vyvléknout z jiných nabízených projektů.
Smrtelné zlo: Probuzení
Smrtelné zlo: Probuzení | Warner Bros.
„Jsme nadšení z toho, co Cronin dokázal,“ nechal se slyšet pětašedesátiletý Campbell. „Vedl si tak dobře, až bude těžké s ním znovu pracovat – zájem o něj má totiž každý,“ dodal s tím, že výroba dalších filmů je žádoucí a očekávaná. Zájem publika ostatně hovořil za vše a Campbell nepochybuje, že Evil Dead „budeme natáčet přibližně každé dva až tři roky, nikoli každých deset“, uzavřel.
Série se však podle něj chce vyhnout opotřebovanosti a publikum by mělo zůstat trvale překvapované. To se zatím daří, v podstatě každý snímek nabídl trochu jiný koncept a svěží vítr do žánru, který se duchařinami dávno přesycuje. Kvalitu by měl udržet ideálně Cronin, jenž momentálně nemá žádný oficiální závazek. Mnozí by si přáli také návrat Raimiho s Ashem, což by ovšem signalizovalo opětovný příklon ke komičtějšímu tónu. A na ten se minimálně v úspěšném Probuzení ani trochu nehrálo.
zdroj: Collider
Prohlédněte si žebříček nejlépe hodnocených hororů podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.