Schyluje se k pokračování legendární hororové série?

Schyluje se k pokračování legendární hororové série?
Lesní duch (1981) | New Line Cinema (detail plakátu)
Lesní duch byl roku 1981 celovečerním debutem tehdy teprve dvaadvacetiletého Sama Raimiho, jenž ho natočil za pár dolarů s partou svých přátel, mezi něž se počítal i představitel hlavní role Bruce Campbell (ten nakonec zůstane v druhé polovině filmu v podstatě sám, jelikož ostatní museli kvůli jiným závazkům natáčení opouštět). Snímek zaznamenal ohromný úspěch na různých festivalech a stal se okamžitým kultem, na který režisér s parťákem Campbellem navázali neméně populárními pokračováními Smrtelné zlo 2 a Armáda temnot.
Bruce Campbell
O čtvrtém dílu se dlouhou dobu jen mluvilo, ale Raimi se věnoval jiným zajímavým a ceněným projektům a dalšího sequelu jsme se doposud nedočkali. Místo toho vznikl roku 2013 reboot s neměnným názvem Lesní duch v režii Fede Alvareze, který postrádal přímé napojení na původní trilogii, přestože skrýval řadu odkazů a potitulkové Campbellovo cameo. Roku 2015 se diváci ještě dočkali dobře hodnoceného televizního seriálu Ash vs Evil Dead, jenž byl ale po třech sezónách zrušen a zanechal milovanou sérii i její hlavní postavu na odpočinku.
V jednom z rozhovorů se nyní Raimi nechal slyšet, že o možném pokračování se začaly vést nové debaty. "Rád bych natočil další. Nemyslím, že v televizi to má budoucnost, ale my tři - Bruce (Campbell), Rob (Tapert - producent) a já - probíráme jednu či dvě možnosti kolem dalšího filmu. Chtěli bychom vytvořit nový celovečerák a popravdě diskutujeme o nějakých nápadech." Dále dodal, že by rád znovu pracoval s Campbellem a jeho postavou, ale popřípadě by si uměl představit i další spolupráci s Alvarezem a z ní plynoucí pokračování nedávného rebootu.
Bruce Campbell
Bruce Campbell | Lionsgate
Sám Alvarez by se pokračování jistě nebránil a už dříve naznačil, že se správným příběhem by neváhal vstoupit do stejné řeky i podruhé. U Campbella je zatím jisté jen to, že namluví postavu Ashe v chystané videohře Lesní duch, zatímco u Raimiho jeden nikdy neví. Populární tvůrce už dříve ohlašoval čtvrtý film a nahlas mluvil i o Armádě temnot 2, ale vždy z toho nakonec sešlo. Nyní ještě potvrdil, že kromě zmíněných dvou má v rukávu ještě třetí potenciální cestu pro pokračování, ale nechtěl se o ní dále šířit. Na závěr rozhovoru prohlásil, že fanoušci by mohli zvědět nějaké novinky o novém Lesním duchovi během příštích šesti měsíců. Tak nezbývá než čekat a potlačovat zvědavost.
Chtěli byste vidět pokračování původní trilogie s Ashem a návrat Bruce Campbella, nebo dáváte přednost další šanci pro Alvareze a nové aktéry?