Režisér s největším fandomem představuje epické sci-fi, které neskrývaně vykrádá Star Wars

Režisér s největším fandomem představuje epické sci-fi, které neskrývaně vykrádá Star Wars
Rebel Moon | Netflix
Je to teprve potřetí, co Zack Snyder kormidluje svůj originální celovečerák, který není remakem a ani neadaptuje komiksovou či jinou předlohu. Poprvé zkusil štěstí roku 2011 s akční fantasy Sucker Punch, která však znatelně propadla. A přestože si v průběhu let vybudoval pověst Bitvou u Thermopyl, Mužem z oceli nebo prodlouženou verzí Ligy spravedlnosti, ani další Snyderův originální projekt úplně neoslnil. Netflixovská Armáda mrtvých z roku 2021 sice dostala méně ambiciózní prequel Armáda lupičů, ale plánované seriálové rozšíření se odpískalo.
Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně
Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně
52%
Snyder má přesto renomé kultovního režiséra a dvoudílný Rebel Moon se jeví jako jeho opus magnum. I když to v jeho případě vůbec nemusí značit nic dobrého, o Vánocích nás čeká velkoryse zastřešená sci-fi se Sofií Boutelou (Mumie), která v takřka tříminutové upoutávce shromažďuje odboj proti diktátorskému impériu Motherland. Na vzdálené farmářské planetě musí nalézt spolubojovníky včetně psance Kaie (Charlie Hunnam), jenž už Hana Sola víc připomínat nemůže.
Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně: trailer | Netflix
Vykrádačka Star Wars se týká hlavně prezentované příběhové kostry, jinak si Snyder ujíždí na tradiční laserové akci a frenetické inscenaci, která vypadá jako dražší moderní verze sedmdesátkových brakových sci-fi. Nástup nacisticky formovaného záporáka v podání Eda Skreina a některé kostýmy slibují divokou žánrovou jízdu, která bude logiku a hodnotnou filosofii nahrazovat filmařským zápalem a snad i občasnou stylovostí.
Rebel Moon má pořád kultovní rozměry a podle Snydera se odehrává ve stejném vesmíru jako zombie naháněná Armáda mrtvých. Netflix by měl za přibližně 166 milionů dolarů dostat vánoční a následně ještě velikonoční hit, neboť druhá část s podtitulem The Scargiver dorazí 19. dubna 2024. Alespoň dabovat uslyšíme také Anthonyho Hopkinse a Snyder doufá, že jeho soukromé Star Wars budou mít pořádně dlouhou životnost. Co si myslíte vy?
zdroj: Screen Rant
Podívejte se na žebříček nejlépe hodnocených sci-fi filmů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.