Rebel Moon: Zack Snyder odhaluje „své Star Wars“ v první ukázce

Rebel Moon: Zack Snyder odhaluje „své Star Wars“ v první ukázce
Rebel Moon | Netflix
„Vzpomínám si, že jsem Zackovi volal někdy před patnácti lety. Mluvil o filmu Sedm Jediů ze světa Star Wars,“ řekl producent filmu Eric Newman. Snyderovým záměrem bylo natočit snímek volně inspirovaný klasikou Sedm samurajů Akiry Kurosawy. Námět, který se nakonec dostal do Lucasfilmu, ovšem nebyl z mnoha důvodů dále rozpracován. Překážkou byla například akvizice Lucasfilmu společností Disney v roce 2012. Filmové Star Wars se měly podle nového vedení točit kolem původních postav, přičemž Snyder naopak počítal s úplně novými hrdiny. Musel tak o dům dál.
Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně
Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně
52%
Původní námět přepracoval do podoby samostatného filmu a nakonec se ho zastali u Netflixu. Z toho byla nakonec nadšená Snyderova manžela Deborah, která jeho filmy produkuje. „Nikdy jsem nechtěla, aby to byl Star Wars film, protože máte svázané ruce s duševním vlastnictvím,“ uvedla.
Co přesně si Snyder nakonec připravil pro diváky a divačky, to nyní můžeme ochutnat z tříminutové upoutávky, kterou Netflix konečně vypustil do světa. Vlil Star Wars je v ní patrný, dokonce i ty světelné meče de facto zůstaly. Nepřehlédnutelná je ale i inspirace dalšími slavnými značkami, Avatarem počínaje a Snyderovou Třístovkou konče. Formálně jde pak přesně o to, co od Snydera každý znalec jeho tvorby očekává –⁠ velká míra stylizace, zpomalovačky a velkolepě koncipované záběry.
Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně: teaser trailer | Netflix
Oficiální anotace říká následující: „Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka.“
Snyder má se sérií velké plány a pokud Rebel Moon uspěje, máme se připravit na řadu dalších filmů a seriálů. Ve svém nadšení zašel scenárista a režisér v jedné osobě tak daleko, že dokonce vytvořil 450stránkovou „bibli“ pro celý fiktivní svět, v níž podrobně popisuje propracované příběhové pozadí. Bible tak pokrývá nejen události filmu, ale sahá i daleko do minulosti a budoucnosti.
Snímek bude rozdělený do dvou částí. První nese podtitul A Child of Fire a Netflix ji uvede 22. prosince letošního roku. Finále s názvem The Scargiven dorazí 19. dubna 2024. Hrají Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Jena Malone, Corey Stoll, Rupert Friend, Cary Elwes, Alfonso Herrera, Djimon Hounsou a Ed Skrein.
Určitě nezapomeňte projet Kinobox žebříček nejlepších filmů, které jsou nyní na Netflixu.