„Do jedničky jsme dali moc akce.“ Osud pokračování filmu The Gray Man je nejistý

„Do jedničky jsme dali moc akce.“ Osud pokračování filmu The Gray Man je nejistý
The Gray Man | Netflix
The Gray Man od bratří Russoových měl být pro Netflix zlomový. Cílem bylo dostat filmovou tvorbu společnosti, minimálně pokud jde o blockbustery, na úroveň titulů uváděných do kin. Ostatně, když angažujete filmaře, kteří natočili jedny z největších hitů všech dob (Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame), nic menšího ani nepřipadá v úvahu.
The Gray Man vyšel studio na 200 milionů dolarů, v obsazení nechyběly hvězdy Ryan Gosling, Chris Evans a Ana de Armas a film rozhodně nelze označit za propadák. Momentálně je pátý v žebříčku nejpopulárnějších netflixovských titulů. Jenže recenze byly rozpačité. A co si budeme, na to, jaké měl ambice, se o něm poměrně rychle přestalo mluvit.
The Gray Man
The Gray Man | Netflix
Přestože Netflix záhy po uvedení mluvil o pokračování a spin-offu, od té doby se nic konkrétního neděje. Scott Stuber, šéf filmové divize Netflixu, se nedávno rozpovídal pro Collider a přiznal, že natáčení dalších filmů ze série The Gray Man je nyní pro streamovací společnost v kategorii možná.„Víte, kluci (Joe a Anthony Russo) věděli, že měli jedny z největších kinohitů, takže při přesunu na streaming samozřejmě uvažovali, jak něco takového zvládnout i tam. A pravděpodobně jsme kvůli tomu dali do filmu až moc akce. Bylo tam příliš akčních pasáží a myslím, že potřebujeme v téhle rovině trochu zpomalit,“ řekl.
Jak moc upřímně to zní? Netflix sice diváky zaujal, ale vzhledem k rozpočtu to nestálo za to. Navíc se od loňska změnila situace. Gosling je totiž díky úspěchu Barbie extrémně v kurzu a jeho účast v případě The Gray Mana 2 by Netflix vyšla pořádně draho. Což je věc, kterou účetní nikdy nevidí rádi.
Jednička měla pro české publikum speciální příchuť, neboť se velká část natáčela v Praze. I to však nevedlo k extra spokojeným ohlasům. Brali byste pokračování, nebo byl The Gray Man výstřelem do prázdna? Ostatně, v rámci uživatelského Kinobox žebříčku nejlepších filmů, které lze najít na Netflixu, se snímek nevešel ani do první pětistovky. A to je vzhledem k ambicím filmu docela ostuda.
zdroje: Joblo, Collider