Jamese Camerona znechutily drby. Řekl, jak to bude s filmem podle tragédie OceanGate

Jamese Camerona znechutily drby. Řekl, jak to bude s filmem podle tragédie OceanGate
James Cameron | Kevin Winter/Getty Images
Oscarový režisér James Cameron (Avatar, Titanic) se rozhodl vyjádřit k internetovým dohadům o tom, že uvažuje o natočení filmu podle této katastrofy, během níž v červnu zahynulo pět lidí. „Na urážlivé spekulace v médiích obvykle nereaguji, ale teď musím. O natočení filmu OceanGate rozhodně nejednám a nikdy ani jednat nebudu,“ napsal Cameron v sobotu na Twitteru.
Společnost OceanGate počátkem tohoto měsíce oznámila, že pozastavila veškeré průzkumné a komerční operace v důsledku smrtelné imploze jedné ze svých lodí na cestě ke dnu oceánu, aby se její cestující mohli podívat na pozůstatky Titanicu, jenž se potopil v roce 1912.
První film o Titanicu šel do kin pouhých 29 dní po tragédii. Hrála v něm herečka, která nehodu přežila
Téma19. 11. 2021
První film o Titanicu šel do kin pouhých 29 dní po tragédii. Hrála v něm herečka, která nehodu přežila
Cameron, který je Titanicem dlouhodobě fascinovaný a v roce 1997 o něm natočil extrémně úspěšný film s Kate Winslet a Leonardem DiCapriem, pomáhal navrhovat stroje pro bezpečné cestování k vraku a pro pořizování vzácných záběrů. Uskutečnil 33 ponorů, aby navštívil pozůstatky luxusního parníku. Již před tragédií prohlásil, že plavidlo OceanGate není bezpečné a nemělo by vozit pasažéry. Dokonce se o tom snažil přesvědčit vedení společnosti, ale bohužel neúspěšně.
„Šokuje mě podobnost se samotným příběhem Titanicu, kdy kapitán opakovaně obdržel varování, a přesto vplul plnou rychlostí do ledového pole za bezměsíčné noci. Proto zemřelo mnoho lidí. Je zarážející, že podobná tragédie, při níž nebyla vyslyšena varování, se odehrála na stejném místě... Je to opravdu neskutečné,“ řekl Cameron nedávno pro ABC News.