James Cameron připravuje hned dva filmy navazující na Alitu: Bojového anděla

James Cameron připravuje hned dva filmy navazující na Alitu: Bojového anděla
Alita: Bojový anděl | CinemArt
Magazínu Forbes James Cameron řekl, že se bude v blízké době kromě filmových Avatarů věnovat též pokračování Ality. Má hotové náměty na druhý a třetí film, projekty jsou tedy ve fázi preprodukce. Je pravdou, že když se něčeho chopí Cameron, dřív nebo později to dokončí a divákovi spadne čelist. 20th Century Studios realizaci Ality zatím nepotvrdilo, musí nám tedy stačit vyjádření samotného Camerona.
Alita: Bojový anděl
Alita: Bojový anděl | CinemArt
Další filmy s Alitou by měl produkovat spolu s Jonem Landauem, který s ním realizuje i celou avataří sérii. Na první Alitě si dle vlastních slov vyzkoušeli technologie a přístupy uplatněné v plné míře ve druhém Avatarovi. Nyní jsou zase o dost zkušenější a tak technologicky poroste též další Alita.
První Alitu: Bojového anděla režíroval Robert Rodriguez, který se podílel též na scénáři. Snímek pojednává o dívce s robotickým tělem, předurčené k velkým věcem. Odehrává se ve vzdálené budoucnosti, kde poničenému kyborgovi vrátí život doktor Ido v podání Christopha Waltze. Když se Alita (Rosa Salazar) probudí, nic si nepamatuje, ale dokáže vstřebávat neskutečné množství nových informací a podnětů. Nebezpečný život v Iron City Alitu donutí probudit v sobě smrtící schopnosti.
Alita: Bojový Anděl
Alita: Bojový Anděl
76%
Snímek Alita: Bojový anděl vyšel producenty na 170 milionů dolarů a celosvětově utržil 404 milionů. Otázkou je, zda na výrobu dalšího obdobného filmu Cameron a Landau seženou potřebné finance. Alita je spíš podívanou pro zasvěcené fajnšmekry než pro mainstreamové publikum, které by na film masově chodilo do kin. A za současné situace jsou producenti a velká filmová studia mimořádně obezřetní ohledně toho, co a v jaké podobě pustí do výroby.
Recenze #2: Alita: Bojový Anděl - nejlepší film všech dob pro současné teenagery?
Recenze13. 2. 2019
Recenze #2: Alita: Bojový Anděl - nejlepší film všech dob pro současné teenagery?
zdroje: Kinobox, CinemArt, Fandíme Filmu, Forbes, Box Office Mojo