Očekávaná adaptace videohry Borderlands od režiséra Hostelu je v postprodukčním pekle

Očekávaná adaptace videohry Borderlands od režiséra Hostelu je v postprodukčním pekle
Borderlands | Lionsgate
Poprvé jsme o filmové verzi herního hitu Borderlands psali v roce 2020. Tehdy se filmu herecky upsali Kevin Hart, Jamie Lee Curtis, Cate Blanchett a Jack Black, režii dostal na starost Eli Roth (série Hostel, Cabin Fever) a scénář napsal Craig Mazin, autor seriálového herního hitu The Last of Us.
The Last of Us
The Last of Us | HBO Max
V létě roku 2021 skončilo natáčení a... od té doby jsme o filmu neslyšeli. Žádný trailer, žádné fotky z natáčení. Jen několik obrázků se siluetami herců a to je vše. Když se takhle mlží kolem nějakého očekávaného projektu, je to vždycky špatně. Naposledy podobné embargo vládlo kolem rebootu Fantastické čtyřky (2015) Joshe Tranka a všichni víme, jak neslavně tenhle kousek dopadl.
Nyní se na webu World of Reel objevila informace, že je film Borderlands v postprodukčním pekle a proto z něj studio nic neukazuje. Spoluautor scénáře Mazin (vyjma The Last of Us podepsaný i pod výborným seriálem Černobyl) navíc nechal z titulků odstranit své jméno a místo něj použít pseudonym Joe Crombie.
Nejúspěšnější filmové adaptace videoher? Překvapivě ne nutně ty, co vydělaly nejvíc
Téma4. 3. 2022
Nejúspěšnější filmové adaptace videoher? Překvapivě ne nutně ty, co vydělaly nejvíc
Film měl mít v posledních měsících několikrát přetáček, o které se postaral Tim Miller (Deadpool), neboť Roth údajně již neměl na projekt čas. Pokud je ale film v natolik mizerném stavu, že ani dva roky po skončení hlavního natáčení není venku jediný záběr a scenárista dezertuje, aby náhodou s projektem nebyl spojovaný, možná Rotha studio zpátky ani nechtělo.
Ostatně, coby režisér se prosadil možná finančně úspěšným, ale nijak kvalitním hororovým Hostelem (2001) a od té doby točí přinejlepším průměrné kousky jako třeba Přání smrti s Brucem Willisem z roku 2018. Bylo vlastně dost překvapivé, když právě Rotha přizvali k videoherní adaptaci. A asi to nebyl nejlepší nápad.
Borderlands
Borderlands
AI
73%
Ať už se v zákulisí filmu děje cokoli, studio s tím momentálně kvůli probíhající stávce herců a scenáristů již moc neudělá. Natáčet nové scény nemůže, takže buď z pořízeného materiálu něco uplácá, nebo film ještě nějakou chvíli neuvidíme. Což je už kvůli silnému obsazení velká škoda.