Do kin se možná podívají adaptace her Borderlands a Golden Axe

Do kin se možná podívají adaptace her Borderlands a Golden Axe
Golden Axe je legenda, jíž musí znát každý pařan, který se začátkem devadesátých let minulého století doma krčil u Segy, PCčka, Amigy nebo házel pětikoruny do videoherních automatů na plavečáku. Šlo o jednoduchou, ale návykovou scrollovací rubačku, v níž si na začátku hry člověk vybral jednu ze tří hratelných postav (barbar, amazonka a trpaslík).
Obrázek článku
Případný scenárista bude mít díky jednoduchému příběhu hry volné ruce v tvoření nového filmového světa. Hlavně nezapomenout na ikonické postavy, které by se aspoň jednou měly projet na drakovi. Kolem adaptace Golden Axe krouží Universal, ale neúspěch jejich Warcraftu možná projekt potopí.
Jako jistá věc se naopak jeví adaptace oblíbené střílečky Borderlands. Práva na sérii zakoupilo studio Lionsgate, které má po skončení ságy Hunger Games hodně volna v kalendáři a adaptace "videoherního Mad Maxe" by jim určitě mohla zpříjemnit vánoční bonusy. Produkci zajistí Avi Arad, což je zajímavé z toho důvodu, že se Arad doposavad ve velkém věnoval hlavně natáčení komiksových filmů. Pod jeho vedením by mohla vzniknout hodně slušná herní adaptace s dostatečným rozpočtem a hvězdným obsazením.
P.S. Já samozřejmě za trpaslíka, byl nejlepší!