Hugh Grant tentokrát jako kacíř. V nábožensky laděném hororu si zase zahraje záporáka

Hugh Grant tentokrát jako kacíř. V nábožensky laděném hororu si zase zahraje záporáka
Skandál po anglicku | BBC
Sympatická resuscitace pokračuje. Hugh Grant si během minulé dekády mnoho výrazných rolí nepřipsal a vyjma Gentlemanů Guye Ritchieho jsme ho na plátně vídali méně, než by se nám líbilo. Na přelomu roku však pobavil cameem v pokračování detektivky Na nože, poté si s gustem zahrál záporáka v Ritchieho kriminálce Operace Fortune: Ruse de guerre a následně zaujal i v hravé fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů. Koncem roku se navíc objeví v miniroličce ve fantasy Wonka a výhledově ho zřejmě uvidíme i v žánru, který se mu dosud vyhýbal.
Hugh Grant
Hugh Grant

Herec, Účinkující

Konkrétně se jedná o hororový projekt s názvem Heretic, za nímž stojí režijní a scenáristické duo Scott Beck a Bryan Woods. Ti letos příliš nezaujali dinosauřím akčňákem 65, podepsaní jsou však i pod scénářem aktuálního hororu Kostlivec. Jejich největším úspěchem zůstává spolupráce na scénáři hitového Tichého místa z roku 2018.
O příběhu Heretica se toho zatím moc neví, ale v kuloárech se podle webu Deadline špitá o dvou mladých věřících ženách, které se dostanou do sídla excentrického podivína. Zřejmě se ho budou snažit evangelizovat, ale výsledkem bude spíše hra na kočku a na myš. V roli nebezpečného maniaka by se tedy mohl objevit právě Grant, který ztvárnil záporáka už v obou zmíněných letošních projektech a temným výkonem zaujal i v seriálech Skandál po anglicku (2018) a Mělas to vědět (2020).
dramatu-melas-to-vedet-skodi-botoxova-nicole-kidman-zato-starnouci-romanticky-idol-hugh-grant-exceluje
Mělas to vědět (2020) | HBO
Beck a Woods navíc snímek natočí pro produkční společnost A24, aktuálně nejvýraznější studio zaměřující se na náročnější horory. Snad se tedy nebude jednat o předvídatelnou žánrovku stojící na ohraných lekačkách. Už angažování Granta do pro něj nezvyklé role přitahuje k projektu pozornost.