Meg 2: trailer na pokračování hitu Jasona Stathama má kromě obřího žraloka i dinosaury

Meg 2: trailer na pokračování hitu Jasona Stathama má kromě obřího žraloka i dinosaury
MEG: Monstrum z hlubin | Warner Bros.
Dvojka nese název Meg 2: Příkop a v hlavní roli se vrací Jason Statham jako kapitán Jonas Taylor, který tentokrát studuje mladého megalodona drženého v zajetí. Ostatní členové výzkumných týmů nezahálí a pokračují ve zkoumání Mariánského příkopu, kde byl monumentální žralok poprvé nalezen. Objeví v něm dalšího prehistorického tvora, kronosaura. A tím překvapení nekončí.
Meg 2: Příkop: trailer | Warner Bros.
Od MEG: Monstrum z hlubin se před pěti lety moc nečekalo. Trailery byly sice fajn, ale podobným kouskům se v posledních letech spíše nedařilo. A kombinace přístupného filmu s obřím žralokem nepůsobila dvakrát přesvědčivě. Vše nicméně nakonec tvůrcům vyšlo až nečekaně dobře.
Jednička sice není žádná žánrová pecka, coby osvěžení v parných letních dnech však souboj s megalodonem zafungoval prakticky dokonale. Už ve chvíli, kdy snímek otevřel v amerických kinech za 45 milionů, bylo jisté, že ho všichni podcenili. Celosvětové tržby nakonec pokořily půl miliardy (konkrétně 527 milionů) a MEG byl jedenáctým nejúspěšnějším filmem roku 2018. Současně jde o největší hit Jasona Stathama, kde hraje hlavní roli. Nepřekvapí proto, že jsme se dočkali sequelu.
Režii dvojky dostal na starost Ben Wheatley (High-Rise, Křížová palba, Rebeka), scénář spíchli bratři Hoeberovi a Dean Georgaris, tedy autoři jedničky. Dále hrají Jing Wu, Sienna Guillory, Cliff Curtis a Skyler Samuels.
Meg 2: Příkop uvede do českých kin společnost Vertical Ent. 3. srpna 2023.

Kinolog, Sisu: Důchodci vládnou filmovému světu. Kam zmizeli všichni mladí akční hrdinové?
Ostatní7. 5. 2023
Kinolog, Sisu: Důchodci vládnou filmovému světu. Kam zmizeli všichni mladí akční hrdinové?