Megalodon se vrátí a Jason Statham mu prý nakope zadek v ještě velkolepějším stylu

Megalodon se vrátí a Jason Statham mu prý nakope zadek v ještě velkolepějším stylu
MEG: Monstrum z hlubin | Apelles Entertainment
Od dob Čelistí se filmaři pravidelně pokouší zužitkovat atraktivitu žraločích
Bingbing Li, Jason Statham
MEG: Monstrum z hlubin | Apelles Entertainment
hororů, byť výsledky bývají zpravidla nevalné a mořský predátor se postupně stal ikonou laciné béčkové produkce. Výjimkou pak byl blockbuster MEG: Monstrum z hlubin z roku 2018, natočený podle dvacet let staré novely Meg: A Novel of Deep Terror od Steva Altena. Žraločí biják s akční hvězdou Jasonem Stathamem stál přes 150 milionů dolarů a proměnil se v senzaci letní sezóny, když po celém světě utržil krásných 530 milionů. Kritici sice nadšení nebyli, ale na diváky zafungoval mix prehistorické podmořské hrozby a odlehčeného akčního přístupu velmi dobře a režisér John Turteltaub (Lovci pokladů) si připsal další finanční hit.
Okamžitý úspěch filmu pochopitelně zapříčinil oznámení pokračování, k němuž došlo jen krátce po premiéře. Minulý rok se k projektu připojil režisér nedávné Rebeky Ben Wheatley a vrátit se má většina hereckých tváří včetně Stathama, jenž údajně zaujme roli také v kreativním procesu. V rozhovoru pro web ComicBook se pak Whetley rozpovídal o tom, jak by chtěl ke své dosud největší produkci přistupovat. A fanoušky prvního dílu zřejmě potěší, že hodlá pilovat především štědře sponzorované akční měřítko. "Je to příležitost pracovat s akcí v tak šíleně obsáhlém měřítku, až se to zdá neuvěřitelné. V porovnání s filmem Křížová palba, což pro mě byla vánoční nadílka z pohledu akce, je tohle neskutečné. Jen vytvářet storyboardy, jen přemýšlet a říkat si 'Oh', to je prostě... Cítím velkou zodpovědnost, abych dohlédl na to, že to obsáhne všechno, co fandové žraloků vyžadují."
MEG: Monstrum z hlubin
MEG: Monstrum z hlubin | Apelles Entertainment
Na pokus o nové Čelisti tak můžeme opět zapomenout, neboť Meg 2: The Trench bude s velkou pravděpodobností další zábavnou atrakcí a typickým 'star vehicle' Jasona Stathama. Ten už s megalodonem jednou pořádně zatočil a nezbývá než doufat, že scenáristé nezabřednou do příliš rutinních opakovaček - knižní série však čítá hned osm dílů, a je tedy z čeho brát. Počítat zřejmě opět můžeme s přístupným ratingem PG-13, který rozšíří kasovní ambice, a kdo ví, třeba dá Statham prehistorické obludě konečně ránu pěstí.