Druhý díl kolosální Duny v prvním videu a na plakátu. Blížící se trailer zboří internet

Druhý díl kolosální Duny v prvním videu a na plakátu. Blížící se trailer zboří internet
Duna: Část druhá | Warner Bros.
Vize režiséra Denise Villeneuva (Blade Runner 2049), jenž adaptuje věhlasné sci-fi dílo Franka Herberta čtyři dekády po nepříliš úspěšném pokusu Davida Lynche, takřka nemá v současnosti obdoby. První Duna schytala nešťastné datum premiéry, na podzim 2021 se do kin po nejničivějších vlnách koronaviru pořád moc nechodilo. Megalomanský snímek dělaný pro širokoúhlá a špičkově ozvučená imaxová plátna ovšem nepropadl. Publikum ocenilo poctivý starosvětský blockbuster budující hutný svět plný politických či environmentálních podobenství.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
93%
Druhá část pokryje závěrečnou půlku prvního Herbertova románu, v němž se Paul Atreides (Timothée Chalamet) změní ve vojevůdce, jenž po boku pouštních obyvatel Fremenů zbrojí proti invazi barona Harkonnena (Stellan Skarsgård). Podporují jej rovněž jeho matka lady Jessica (Rebecca Ferguson), nově objevená láska z řad Fremenů Chani (Zendaya), oddaný voják Halleck (Josh Brolin) nebo vážený fremenský vůdce Stilgar (Javier Bardem). Dočkáme se také Florence Pugh v úloze princezny Irulán, Christophera Walkena jako císaře Shaddama IV. a Austina Butlera, jenž ztvární vyšinutého baronova synovce Feyda-Rauthu.
Zveřejněný klip zachycuje Paula, jak umisťuje do písečné duny nástroj zvaný tlouk vydávající zvuky, jež přivolají jednoho z obrovských červů. Jeho přijetí Fremeny závisí na tom, zda obávanou pouštní nestvůru dokáže zkrotit a osedlat ji. Dále vidíme podobizny několika důležitých aktérů a aktérek spolu s upozorněním na zítřejší premiéru kompletního traileru, který vám včas představíme.
Duna: část druhá: teaser trailer | Vertical Entertainment
Dá se očekávat, že díky skvělému přijetí jedničky, ještě hvězdnějšímu obsazení a celkovému vzrušení, které druhou Dunu ve fanouškovské komunitě doprovází, bude upoutávka velkou a hojně diskutovanou událostí. Zatím se musíme spokojit s minimalistickým plakátem, na němž se Paul s Chani připravují na blížící se válku. Od druhého listopadu 2023 budou kina hřmět, což zatím dosvědčuje i sebevíc nepatrná ukázka či fotografie.

Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?
Ostatní30. 4. 2023
Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?