První fotky z druhé Duny nám připomínají, že filmové prokletí slavné sci-fi bylo zlomeno

První fotky z druhé Duny nám připomínají, že filmové prokletí slavné sci-fi bylo zlomeno
Duna 2 | Vanity Fair / Warner Bros.
Díky magazínu Vanity Fair se můžeme podívat na první snímky z filmu (přesněji řečeno reprezentující vizi filmu – ne ve všech případech jde pravděpodobně o autentické záběry z hotového díla). Vidíme na nich samozřejmě protagonistu s tváří Timothée Chalameta, Joshe Brolina a záporáka barona Vladimira Harkonnena s vizáží Stellana Skarsgårda. Objevuje se i Zendaya, tektokrát s příslibem, že ve filmu bude déle než posledních pár minut. Mezi nováčky patří Florence Pugh jako princezna Irulan Corrino.
Duna
Duna
85%
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
92%
Stylizace samozřejmě věrně navazuje na první díl, kde Denis Villeneuve ve spolupráci s kameramanem Greigem Fraserem nabídli nádherné obrazy plné hry světel a stínů. Fotografie se soustředí na představení postav spíš než designu celého světa, který však minule zvládl uspokojit většinu publika. Není pravděpodobné, že by tomu teď mělo být jinak.
První Duna byla spíše skromným hitem. S rozpočtem blížícím se 200 milionům dolarů utržila jen o něco víc než dvojnásobek. Studio tedy na produkci neprodělalo, ale ani si výrazně nepřilepšilo. Příslibem jedničky je hlavně rozjetí série, jejíž součástí je kromě druhého dílu rovněž chystaný prequelový seriál.
A nakonec jde i o dílo vznikající pro prestiž. Duna je jednou z mála sci-fi, jež má šanci na Oscary i mimo technické kategorie. Minule to sice nevyšlo, Pán prstenů však svého času potřeboval na prolomení tabu tři filmy. Mnozí tedy s nadějí vyčkávají, zda Villeneuve tentokrát obměkčí srdce akademiků. Někteří právě to považují za největší slabinu Duny, která je pro ně příliš čistá a bezpečná. Většina publika nicméně tento problém nemá.
Fotografie najdete v galerii a na premiéru v kinech se můžete těšit 2. listopadu.

Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu
Ostatní23. 4. 2023
Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu