Cliffhanger: Sylvester Stallone se vrátí v pokračování a už si vybral i režiséra

Cliffhanger: Sylvester Stallone se vrátí v pokračování a už si vybral i režiséra
Cliffhanger (1993) | Carolco Pictures Inc.
Je to více než deset let, co se prvně začalo mluvit o tom, že by mohl vzniknout remake klasického akčního filmu Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2). Tehdy novou verzi Cliffhangera vyvíjel producent Neal H. Moritz (série Rychle a zběsile), nakonec však nedokázal s projektem nijak pohnout. To nicméně neznamená, že na něm stále nepracuje. Jen se rozumně vzdal myšlenky na předělávku, místo toho svou produkční společností zaštítí pokračování jedničky, v němž se Stallone vrátí v roli Gabea.
Cliffhanger
Cliffhanger
76%
Režie se ujme Ric Roman Waugh (Pád anděla, Greenland: Poslední úkryt), scénář píše Mark Bianculli (Velký lov). Stalloneho produkční společnost Balboa Productions se do projektu rovněž zapojí a vzhledem k tomu, že Sly se podílel na scénáři jedničky, dá se očekávat jeho přispění i v chystaném pokračování.
Cliffhanger
Cliffhanger | Carolco Pictures Inc.
O příběhu Cliffhanger 2 v tuhle chvíli nevíme nic. V roce 1994, kdy studio TriStar Pictures vyvíjelo dvojku, se počítalo se zápletkou, v níž se měl Gabe utkat s teroristy, kteří obsadili Hooverovu přehradu. Je také otázkou, jak moc fyzicky se Stallone hodlá do filmu ponořit. V jedničce řadu lezeckých scén odehrál sám, v 76 letech už se však nejspíš do podobných kousků pouštět nebude. Počítat můžeme spíš s modelem pátého Indiana Jonese, tedy že hlavní zestárlý hrdina bude předávat žezlo někomu mladšímu.
V původním snímku horský vůdce Gabe Walker (Stallone) osudově selhal. Při záchraně svého zraněného kolegy Hala (Michael Rooker) a jeho nezkušené přítelkyně nepočítal s prasklou přezkou a přes všechnu svou snahu už nedokázal smrti Sarah zabránit. O osm měsíců později se nad štíty Skalistých hor odehraje mírně nepovedená letadlová loupež století, bedny se stovkou milionů dolarů skončí kdesi vysoko na nepřístupných místech. Padouši vedení ďábelským Qualenem (fantastický John Lithgow) si pod vychytralou záminkou ztracených turistů přivolají na pomoc horskou službu – Hala, Gabea a jeho přítelkyni Jessii –, aby jim v hledání pomohli. A vše se zvrhne v boj o život.

Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?
Ostatní30. 4. 2023
Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?