Stallone potvrdil návrat Ramba a podělil se o název svého filmu, který dle něho publikum nejvíce nedocenilo

Stallone potvrdil návrat Ramba a podělil se o název svého filmu, který dle něho publikum nejvíce nedocenilo
Sejměte Cartera | Franchise Pictures
Nikoho tehdy nenapadlo, že se z převážně psychologické války v následujících pokračováních vyklube akční a v pozdější fázi i značně brutální série. Jakkoli je kvalita dalších dílů sporná (za nejslabší jednoznačně platí výlet do Afghánistánu ve třetím filmu), obecně si Rambo po celou dobu dokázal udržet určitý standard.
To platí i pro zatím poslední uvedený pátý díl Rambo: Poslední krev. Snímek byl sice v rámci kritiky přijatý spíše vlažně jako solidní akční béčko, ale slabé zakončení série (jak byl pátý Rambo propagovaný) a ani tržby nebyly z nejzázračnějších (rozpočet filmu činil 50 milionů dolarů, celosvětové tržby 91), obecně ale nešlo o nedůstojnou tečkou, jakým bylo Opět v akci pro Smrtonosnou past.
Rambo: Poslední krev
Rambo: Poslední krev | Lionsgate
Navzdory komerčně vlažnějšímu přijetí pětky série nekončí. Nový film se blíží, a přestože Stallone již nejednou prohlásil, že pověsí akční ostruhy na hřebík (přeci jen je mu už 76 let), znovu bude u toho. V rámci vyprávění by se rád vrátil ke kořenům série a natočil psychologičtější prequel. Jak ale Stallone prozradil pro magazín The Hollywood Reporter, studio má vlastní vizi. „Chtěl jsem to udělat v duchu dokumentu Kena Burnse Válka ve Vietnamu, kde bychom sledovali mladého Ramba, který byl ještě před chvílí kapitánem fotbalového týmu. Oni ale chtějí moderní příběh, ve kterém předám pochodeň svému nástupci. To má blíž k realizaci,“ uvedl k Rambovi 6.
Je otázkou, které variantě by fanoušci dávali přednost. Prequel má tu nevýhodu, že bude potřebovat omlazenou verzi Stalloneho, na to se vhodný herec bude hledat složitě. Úplně nová tvář coby nástupce Ramba v přítomnosti přeci jen zní jako menší produkční noční můra. Na druhou stranu, koho bude zajímat Rambo, kde bude hrát hlavní roli někdo úplně jiný?
Stallone mimochodem ve stejném rozhovoru dostal otázku, který ze svých filmů považuje za nejvíc nedoceněný publikem. A odpovědí překvapil. „Věřte tomu, nebo ne, ale myslím, že Sejměte Cartera. To bylo velké zklamání. Těžce jsem se naučil, že remaky, i když je uděláte lépe než originál, jsou vždy v nevýhodě kvůli obrovské nostalgii, jež se váže k originálu,“ uvedl Stallone. Studio vyšlo Sejměte Cartera v roce 2000 na 60 milionů dolarů. Recenze byly mizerné, Stallone byl za svůj výkon nominovaný na Zlatou malinu a z celosvětových pokladen kin si snímek odnesl pouhých 20 milionů dolarů.
Sejměte Cartera
V Sejměte Cartera Jack Carter, vymahač dluhů v lasvegaském kasinu (Stallone), odjede do rodného Seattlu na pohřeb svého bratra Richieho, který se údajně zabil opilý při autonehodě. Jack však zjistí, že Richie nikdy opilý neřídil a že ho zřejmě někdo zavraždil. Třebaže všichni Jacka odrazují od myšlenky na pomstu, je posedlý touhou zjistit pravdu a zjednat spravedlnost. Jde o volný remake thrilleru Chyťte Cartera (1971).
Coby druhý nedoceněný kousek Stallone uvedl drama Země policajtů (1997), u něhož očekával, že si v kinech povede lépe (recenze byly velmi dobré). A pokud jde o film, který Stallone považuje za svůj vůbec nejlepší, uvedl Rockyho Balbou z roku 2006. Souhlasíte s ním?

Kinolog: Predátora dnes může zabít i malá holka

Už sedmý film s monstrem, kterému abstraktně říkáme Predátor (i když se jmenuje jinak), se poprvé odehrává v hluboké minulosti a poprvé je hlavní hrdinkou žena, členka kmene Komančů.