The Marvels v traileru představují trio hrdinek. Šílená týmovka láká i na zabijáckou kočku

The Marvels v traileru představují trio hrdinek. Šílená týmovka láká i na zabijáckou kočku
Brie Larson v The Marvels | Marvel Studios
Týmovka The Marvels zveřejnila první ukázku a je to ještě větší divočina, než si fanoušci a fanynky i škarohlídi mysleli. Snímek by měl být přímým pokračováním hitu z roku 2019 Captain Marvel a také loňského seriálu Ms. Marvel. Titulní superhrdinky obou těchto děl, tedy Carol Danvers známá jako Captain Marvel (v podání Brie Larson) a Kamala Khan neboli Ms. Marvel (zahraná Iman Vellani) se ve snímku objeví stejně jako astronautka Monica Rambeau (Teyonah Parris). Tu si mohou marvelovští příznivci pamatovat z první Captain Marvel a hlavně ze seriálu WandaVision. Chybět nebude ani veterán MCU Samuel L. Jackson jako agent Nick Fury a mimozemská zabijácká kočka Goose (Husa).
Marvels: teaser trailer | Marvel Studios
Zmíněná trojice hrdinek by měla spojit síly proti zatím neznámému protivníkovi, respektive protivnici – tu si totiž zahraje britská herečka Zawe Ashton. Každá informace o tomto filmu tedy polarizuje publikum, jehož část se na nové ženské postavy těší, další naopak zvyšování genderové a etnické diverzity v komiksových filmech považuje za předstupeň konce světa. Ať už marvelovské univerzum či jeho oddaní diváci a divačky nové hrdinky potřebují, či nikoli, z čerstvě zveřejněné ukázky lze usoudit jen tolik, že Marvel hodlá dál pokračovat v nastaveném kurzu.
To znamená, že ve dvouminutové ukázce nechybí spousta humoru, plynoucího především z toho, že se puberťačka Kamala Khan dostane do společnosti zkušenějších superhrdinek. Schopnosti všech tří postav se totiž nějakým způsobem provázaly, což jistě souvisí s kvantovými hrátkami, na nichž byl postavený třeba první snímek páté marvelovské fáze s názvem Ant-Man a Wast: Quantumania. Tato propojenost brání tomu, aby hrdinky smysluplně využívaly své schopnosti, a tak budou muset tuto patálii vyřešit. Samozřejmě během dobrodružství, jež je zavede na různé planety a do mnoha nebezpečných situací.
Marvels
Marvels
56%
Režisérkou filmu je Nia DaCosta, dosud známá hlavně díky hororu Candyman (2021), o scénář se postarala Megan McDonnell, podepsaná pod dvěma díly WandaVision. Premiéra snímku, o němž toho stále není příliš známo, je u nás stanovená na 9. listopadu letošního roku.

Kinolog: Italský instalatér zfetovaný houbami hodlá zachránit svět. A dívají se na to děti
Ostatní9. 4. 2023
Kinolog: Italský instalatér zfetovaný houbami hodlá zachránit svět. A dívají se na to děti