Kontroverzního Michaela Jacksona si ve filmovém životopisu zahraje jeho synovec

Kontroverzního Michaela Jacksona si ve filmovém životopisu zahraje jeho synovec
Jaafar Jackson | John M. Heller / Getty Images
Snímek Michael natočí režisér Training Day či nedávného Osvobození Antoine Fuqua. Zachytí komplikovaný odkaz ikonického interpreta a tanečníka Michaela Jacksona, jehož alba patří k nejprodávanějším v historii. Dostat se má na různé aspekty Jacksonova života včetně zásadních vystoupení a bouřlivého soukromí.
Důležité slovo si ponechají správci zpěvákovy pozůstalosti, kteří se na produkci aktivně podílejí. Globální konkurz na hlavní roli ostatně vyústil v obsazení Michaelova synovce Jaafara Jacksona, jehož otcem je zpěvák a člen uskupení Jackson 5 Jemaine Jackson. Jaafar se rovněž věnuje muzice a půjde o jeho první hereckou úlohu. Producent Graham King, jenž stojí také za Bohemian Rhapsody, ovšem nemá o výběru pochybnosti.
kontroverzniho-michaela-jacksona-si-ve-filmovem-zivotopisu-zahraje-jeho-synovec
Jaafar Jackson | Getty Images 2015
„S Jaafarem jsem se potkával poslední dva roky a uchvátilo mě, jak umí ztělesnit Michaelova ducha a osobnost,“ řekl King pro Variety. „Navzdory celosvětovému konkurzu bylo zřejmé, že nikdo jiný ho hrát nemůže.“
Obsazení potvrdil na svém Instagramu Fuqua, jenž sdílel fotografii herce doprovázenou textem, v němž slibuje vznik filmové události o králi popu. Tutéž fotografii zveřejnil i Jaafar Jackson, jehož naplňuje hrdostí, že může příběhu svého strýce vdechnout život. Scénář dostal na starost renomovaný John Logan, jenž napsal Gladiátora či bondovky Skyfall a Spectre.
Vzhledem k zapojení zpěvákovy rodiny není jasné, nakolik otevřeně snímek přistoupí k temnějším kapitolám Jacksonova života. Hudební legenda stanula roku 2003 před soudem za údajné sexuální obtěžování dětí. A ačkoli ji obvinění zprostili a nevinnost proklamovala až do předčasné smrti roku 2009, související kauzy a dohady dodnes neutichly. Nejdále zašel roku 2019 obsáhlý dokument Leaving Neverland, který naznačoval zpěvákův skandální vztah se dvěma nezletilými chlapci.
Proti dokumentu se tvrdě ohradili nejen rodinní příslušníci, ale například i herec Macaulay Culkin, jehož filmaři označili za další potenciální oběť. Zvýšený zájem médií paradoxně vedl k posmrtnému navýšení prodeje Jacksonových alb a jeho pověst zůstala u fanoušků a fanynek víceméně nedotčená. Od chystaného filmu tedy můžeme očekávat úplné odmítnutí těchto kontroverzních aspektů zpěvákova života.

Kinolog: Film, který zabil kariéru Brada Pitta. Dekadentní Babylon je pro otrlé znalce

Retro velkofilm Babylon odehrávající se ve 20. letech minulého století stál asi 80 milionů dolarů a je to jeden z největších komerčních propadáků roku. Jenomže má i nominace na Oscary a část recenzentské obce ho považuje za jeden z nejlepších „filmů o filmu“, jaké kdy vznikly.