Nový Vetřelec odhaluje název, datum natáčení a nebude nás děsit v kinech

Nový Vetřelec odhaluje název, datum natáčení a nebude nás děsit v kinech
Vetřelec | Frazer Harrison / Getty Images
Snímek ponese název Alien: Romulus, momentálně se nachází v preprodukční fázi, a pokud se nic nepokazí, samotné natáčení odstartuje již 6. února 2023 v Budapešti.
Nového Vetřelce dostal na starost Fede Alvarez (Smrt ve tmě, remake Lesní duch), který napsal scénář a snímek i režíruje. O zápletce v tuhle chvíli nevíme zhola nic, vzhledem k Alvarezově zálibě v hodně krvavých podívaných by nás každopádně měl čekat drsný přírůstek do série. Jeho hlavní hrdinkou bude mladá žena v podání Cailee Spaeny (Mare z Easttownu) a z pozice producenta projekt hlídá samotný otec Vetřelce Ridley Scott.
Sigourney Weaver, Ridley Scott
Ridley Scott a Sigourney Weaver při natáčení Vetřelce (1979)
Stejně jako Predátor: Kořist poputuje nový Vetřelec v Severní Americe přímo na streamovací službu Hulu, což znamená, že v Česku a na Slovensku zamíří na Disney+. Kdy to bude, se můžeme jen dohadovat, dříve než na konci roku 2023 abychom ale s premiérou nepočítali.
Původní vetřelčí série se Sigourney Weaver se dočkala čtyř dílů. Scott se následně rozhodl fenomén rozšířit o sérii prequelů, které by na ně postupně navázaly. Zatímco však Prometheus zaválel a z kin si odnesl 402 miliony dolarů, pokračování Covenant si již finančně nevedlo dobře a z plánů na další pokračování, jimiž bychom postupně přešli až k posádce Ripleyové, sešlo. Vyjma toho se děsivý xenomorph objevil ještě ve dvou slabých crossoverech s Predátorem, které nedokázaly důstojně využít ani jedno z oblíbených monster.
Společně s Alien: Romulus je v přípravě i hraná minisérie od stanice FX, která nás zavede na Zemi a jíž bychom se měli dočkat v průběhu roku 2023.

Kinolog: Tenhle film vyhraje Oscary. Čechy ale nezajímá. Řekneme vám proč

Fabelmanovi jsou poloautobiografické dílo režiséra Stevena Spielberga. 75letý klasik, co má za sebou přes 40 filmů, už u nás ale přestává být hvězdou a jeho zpověď je až příliš nenápadná a sofistikovaná.