Nový Vřískot přichází s nečekaným reklamním tahem – na plakátu „odhaluje“ identitu vraha

Nový Vřískot přichází s nečekaným reklamním tahem – na plakátu „odhaluje“ identitu vraha
Vřískot | Paramount Network
První Vřískot navíc publikum naprosto šokoval úvodní scénou, v níž byla nečekaně zabita Drew Barrymore, jediná tehdejší skutečná hvězda ve filmu. Tenhle tah nicméně vyšel Cravenovi náhodou. Studio chtělo původně Barrymore pro hlavní roli Sidney, herečka však trvala na tom, že když ztvární první oběť, úplně to změní pravidla hry a nikdo nebude tušit, kdo se dožije závěrečných titulků. Craven s jejím nápadem souhlasil a vznikla jedna z nejikoničtějších úvodních scén hororového žánru. Aby studio „blafák“ podpořilo, byla Barrymore jednou z hlavních tváří původního plakátu.
novy-vriskot-prichazi-s-necekanym-reklamnim-tahem-na-plakatu-odhaluje-identitu-vraha-1
Vřískot | Dimension Films
Letos se dočkáme v pořadí již pátého dílu. A čekají nás změny. Zesnulého Cravena vystřídali na pozici režiséra Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillet (Krvavá nevěsta), přičemž scénář tentokrát napsali James Vanderbilt a Guy Busick. Kevin Williamson, autor předchozích dílů (vyjma trojky, kde pouze vytvořil námět), se ujal pozice výkonného producenta.
Fanoušci jsou přirozeně na vážkách, jak se pod novým vedením povede na původní kultovní sérii navázat. A minimálně v rámci propagace se zdá, že studio žánrová hravost neopustila. Na oficiální plakát totiž dalo větu „the killer is on this poster“, tedy „zabiják se nachází na tomto plakátu“.
novy-vriskot-prichazi-s-necekanym-reklamnim-tahem-na-plakatu-odhaluje-identitu-vraha
Vřískot | Paramount Network
Jistě, můžeme si to vyložit i tak, že slogan naráží jen na tajemnou postavu v masce. Vzhledem k historii série se dá nicméně očekávat, že jedna z nových (nebo starých) tváří bude skutečně řádit s nožem. A možná nejen jedna...
Své role si v pátém Vřískotu zopakují hlavní hvězdy z předchozích dílů – Neve Campbell (Sidney), Courtney Cox (Gale) a David Arquette (Dewey). Navrátilcem je i Marley Shelton, která si ve čtyřce zahrála zástupkyni šerifa Judy Hicks. Mezi nováčky se objeví např. Jack Quiad, Jenna Ortega, Dylan Minette, Mikey Madison, Sonia Ammar nebo Jasmin Savoy Brown.
Pětka, nazvaná prostě Vřískot, dorazí do českých kin 13. ledna 2022.

Trailer: Vřískot

Vřískot