Fanoušci volají po dalším Spider-Manovi s Andrewem Garfieldem. Co na to studio?

Fanoušci volají po dalším Spider-Manovi s Andrewem Garfieldem. Co na to studio?
Andrew Garfield | Sony
Došlo proto na další restart s Tomem Hollandem, kde už se – nepochybně i díky skutečnosti, že je jeho série přímo napojená na marvelovský vesmír – podařilo dostat Spider-Mana do té finanční výše, jakou si studio přálo. Budou následovat spoilery, kdo ještě neviděl film Spider-Man: Bez domova, čte dál na vlastní nebezpečí.
Spider-Man: Bez domova
Spider-Man: Bez domova | Columbia TriStar
Skutečným překvapením nicméně bylo hlavně to, že v tržbách zaválel i Venom Toma Hardyho. V Sony si tak znovu věří, že by mohli vybudovat úspěšný filmový vesmír okolo Spider-Mana (mají na něj a postavy s ním související práva). V Bez domova se navíc povedla nečekaná věc. Vzhledem k tomu, že se ve snímku v rolích Spider-Manů objevili i Tobey Maguire a Andrew Garfield, jejich série se vlastně oficiálně zapojily do alternativních vesmírů MCU. A co je možná ještě lepší, všem dodávají určitou symbolickou tečku. Milovníci pavoučího muže si tak nyní mohou dát za sebou série Spider-Man (Maguire), Amazing Spider-Man (Garfield) a Holladovu verzi a vše elegantně zakončuje Bez domova. V něco takového jsme ani nedoufali, dvakrát tolik proto, že obě předchozí série studio zařízlo pro slabší tržby posledních dílů a nevypadalo to, že se k nim někdy bude chtít ještě vracet.
Jenže doba přeje nostalgii a díl Bez domova ukázal, že je tu ještě hodně lásky pro minulé Spider-Many. U Maguirea už není moc důvod navazovat, herec má svá léta a jeho série funguje jako celek. Zato Garfieldův příběh, z něho ukončení na sílu přímo trčí. V Bez domova se sice jeho Spider-Man dočkal určitého emocionálního zakončení své cesty (jeho zachránění MJ je jednou z nejemotivnějších, ne-li nejemotivnější scénou celého filmu, v mnohých očích silnější i než Hollandova ztráta tety May), o to víc si ale fanoušci připomněli, jak by si skvělý Garfield zasloužil další sólovku.
Andrew Garfield, Emma Stone
Amazing Spider-Man
Začali tak burcovat internetem a v Sony prý na jejich naléhání slyší a začínají zvažovat, že by přeci jen nakonec zrušený Amazing Spider-Man 3 vznikl. O čem by byl, kdyby na něj opravdu došlo? Inu, v plánech toho nebylo málo.
Předně se měl Spider-Man utkat se skupinkou padouchů, která si říká Sinister Six (ve filmu měli mimo jiné být Harry Osborn/Green Goblin, Dr. Otto Octavius/Doctor Octopus, Alexei Sytsevich/Rhino, Sergei Kravinov/Kraven, Adrian Toomes/Vulture, Quentin Beck/Mysterio nebo Venom). Spider-Man by také konečně poznal Mary Jane a došlo by na vzkříšení Gwen a jejího otce. Do karet znovu natočení hraje i to, že nyní mají v Sony rozjetého Venoma, který dle potitulkové scény Bez domova nepotká Hollandova Spider-Mana, ale s Garfieldovým by se utkat mohl. Zkrátka a dobře, jestli někdy mělo smysl na sérii Amazing Spider-Man navázat dalším dílem, je to rozhodně teď.
Co vy na to, chtěli byste další díl Spider-Mana s Andrew Garfieldem v hlavní roli? Za sebe říkám jednoznačně ano. Ale třeba to v diskuzi uvidíte jinak.