Trailer: Kung-fu událost roku se blíží

Trailer: Kung-fu událost roku se blíží
Ip Man 4 (2019) | archiv redakce
Když se ve třetím díle 'ipmanovské' série objevil Mike Tyson, bylo to docela zajímavé zpestření. No a teď tu máme čtyřku - a s ní Scotta Adkinse (Expendables 2, série Neporazitelný), miláčka fandů novodobých akčních videobéček!
A oba trailery nepokrytě naznačují, že nás opět čeká zejména úctyhodná nálož setsakramentsky dravých kontaktních soubojů, které jsou v upoutávkách stříhané chvílemi tak rychle, že kolikrát pomalu ani nemáte šanci postřehnout, s kým že to zrovna Donnie Yen (Ip Man) nebo právě tradičně super rychlý Scott Adkins vlastně zrovna bojuje. Podstatné je ale samozřejmě hlavně to, že zde budou čelit jeden druhému (a s trochou štěstí možná i vícekrát).
Ve svém pravděpodobně posledním dobrodružství se titulní mistr kung-fu vydá do Spojených států, kde si jeden z jeho studentů znepřátelil místní komunitu škol bojových umění tím, že si otevřel svou vlastní. A oním studentem zřejmě nebude nikdo jiný než legendární Bruce Lee (Kwok-Kwan Chan)...
Ip Man 4: The Finale
O režii se i tentokrát postaral spolehlivý Wilson Yip (Zóna smrti) a o choreografii akčních scén zřejmě největší žijící osobnost svého oboru - Yuen Woo-Ping (Matrix, Kill Bill).
Premiéra v Číně bude už 20. prosince a v USA o pět dní později, ovšem jelikož se zatím žádný z předchozích dílů Ip Mana u nás v kinech neobjevil, je téměř jisté, že i čtyřka se českým plátnům bohužel vyhne.