TOP kina ČR: Terminátor si vylámal zuby na jedné české komedii

TOP kina ČR: Terminátor si vylámal zuby na jedné české komedii
Terminátor: Temný osud | trailer
5. ADDAMSOVA RODINA (země vzniku: USA)
Addamsova rodina
Tržby 3 miliony 897 tisíc korun / návštěvnost 27.235 diváků
Jedna pořádně svérázná rodinka se počínaje čtvrtkem vrátila do tuzemských kin. Addamsovi využili Dušiček / Halloweenu a v nejnovější animované verzi obsadili pátou příčku tržeb a návštěvnosti.

4. ZLOBA: KRÁLOVNA VŠEHO ZLÉHO (USA, Velká Británie)
Zloba: Královna všeho zlého: trailer | Disney
Tržby 4 miliony 330 tisíc korun / návštěvnost 27.188 diváků
Disneyovská temná pohádka s Angelinou Jolie se mezi nejnavštěvovanějšími filmy drží třetí víkend v řadě. Za tu dobu má na kontě přes 184 tisíc diváků a 29 milionů korun v rámci tržeb. Slavnému studiu ale tohle pokračování dvakrát nevyšlo. Celosvětově má druhá Zloba na kontě 383 milionů dolarů, což na film z roku 2014 ani zdaleka nemá. Ten celosvětově utržil přes tři čtvrtě miliardy dolarů.

3. JOKER (USA, Kanada)
Joker
Tržby 4 miliony 541 tisíc korun / návštěvnost 26.525 diváků
Joaquin Phoenix a "jeho" Joker se může smát. Stal se jednou z největších filmových událostí letošního roku, aktuálně mu v rámci českých kin patří bronz a celkově má na kontě přes 432 tisíc diváků a přes 72 milionů korun, což z něj činí dlouhodobě divácky nejnavštěvovanější a v rámci tržeb nejúspěšnější titul aktuálního žebříčku Top 20. Tak trochu jiný pohled na zrod komiksového antihrdiny se chytil i ve světě a studia DC Comics a Warner Bros. mohou spokojeně počítat tržby. Aktuálně má Joker na kontě 932 milionů dolarů a miliarda není nedostižnou metou... Obrovská gratulace.

2. TERMINÁTOR: TEMNÝ OSUD (USA)
Terminátor: Temný osud
Tržby 6 milionů 282 tisíc korun / návštěvnost 38.374 diváků
Terminátor je zpátky, recenzenti si ho poměrně pochvalují a diváci ho v rámci českých kin dotáhli (jen?) na druhou příčku Top 20. Jsou výše uvedené statistiky zklamáním, či odpovídají realitě? Zřejmě varianta číslo 2. Ačkoliv měl snímek k dispozici ohromných 146 kin, na Terminátorovi odrostlým divákům a fanouškům táhne ke 40 rokům (nejsou-li starší), do kina tahle generace dvakrát často nechodí a tak se dá výsledek brát jako solidní. Jak si Arnie a spol. vedli v USA? Dozvíte se ještě dnes v komentovaném žebříčku US tržeb kolegy Tomáše Chvály.

1. POSLEDNÍ ARISTOKRATKA (Česká republika)
Poslední aristokratka | Česká televize
Tržby 10 milionů 391 tisíc korun / návštěvnost 65.681 diváků
Na kom si nejnovější Terminátor vylámal zuby? Na Poslední aristokratce Jiřího Vejdělka, což je dle řady recenzentů ten slabší (ne-li vůbec nejslabší) autorův film. Rozhodují však pochopitelně diváci a ti komediálně pojatý film o na záměk navrátivších se restituentech s přehledem udrželi na špici. Za necelé dva týdny od premiéry má "aristokratka" na kontě přes čtvrt milionu diváků a 38 milionů korun. Je tu nový tuzemský fenomén? Zřejmě těžko, ale 500 tisíc diváků by měla "aristokratka" zvládnout s přehledem.
Josef Trojan
Abstinent | CinemArt
Ve čtvrtek mělo premiéru osm nových snímků, z nichž se do Top 20 kromě 2 výše zmíněných dostal už pouze jeden jediný, drama Abstinent (2019) s Josefem Trojanem v roli mladého alkoholika pokoušejícího se skoncovat se závislostí. Snímek obsadil 14. příčku za 2.610 diváků a tržby 325 tisíc korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.
Poznáte filmy Arnolda Schwarzeneggera?