Adam Sandler po delší době v opravdu výborném filmu?

Adam Sandler po delší době v opravdu výborném filmu?
Uncut Gems | Netflix
Jeho nový snímek Uncut Gems si odbyl premiéru na festivalu v Telluride a zatím se zdá, že příliš špatného na jeho adresu nepadne. Všichni recenzenti otáčí palec nahoru a na webu Rotten Tomatoes má tedy film zatím hřejivých 100%. Jedná se samozřejmě pouze o sedm prvních hodnotitelů, ale i taková předzvěst možného úspěchu musí všechny Sandlerovy fanoušky, kteří chtějí v jeho filmografii nalézat více děl ve stylu Volání o pomoc nebo The Meyerowitz Stories, upřímně potěšit.
Druhým faktorem, který by měl kvalitu snímku pojistit, je sourozenecká dvojice na režisérských seslích. Pánové Ben a Joshua Safdie mají na svědomí předloňský festivalový hit Dobrý časy s Robertem Pattinsonem, kde se stylisticky rozdováděli do takové míry, že podobný "úlet" v našich kinech od té doby nebyl - myšleno jednoznačně pozitivně (byť s příběhem jsem měl už trochu problémy). V jejich podání se rozhodně nedočkáme klasické sandlerovské taškařice ve stylu většiny Adamových projektů posledních let.
Adam Sandler, Jennifer Aniston
Vražda na jachtě | Netflix
Sandler je navzdory kolísavé kvalitě svých projektů stále velmi populárním hercem a jeho jarní Murder Mystery si v den vydání na Netflixu naladilo 17 milionů lidí. V Uncut Gems prý nyní ukazuje, že zvládá i vážnější polohy, a za roli obchodníka s klenoty, jenž byl okraden jedním z jeho prodávajících, sklízí chválu. Kritici se shodují, že jde o jeho nejlepší výkon kariéry, a film má umně přeskakovat mezi odvážným vizuálem psychologického thrilleru a náhlými výbuchy komedie. Více se však dozvíme až 13. prosince, kdy se snímek podívá do amerických kin, popřípadě si musíme počkat na první trailer.
Máte rádi Adama Sandlera ve vážných rolích a přejete mu dlouho odkládaný kritický úspěch?