Bude Peyton Reed režírovat novou Fantastickou čtyřku?

Bude Peyton Reed režírovat novou Fantastickou čtyřku?
Fantastická čtyřka (2015) | 20th Century Fox
Vše nejdůležitější kolem budoucnosti Marvelu - Eternals, Thor 4, Blade i noví X-Meni
Filmy24. 7. 2019
Vše nejdůležitější kolem budoucnosti Marvelu - Eternals, Thor 4, Blade i noví X-Meni
Vytáhl z rukávu esa typu sázek na jistotu v podobě Black Widow, Doctora Strange a Thora, novinky Eternals a Shang-Chi a kupu seriálových projektů, které budou úzce spjaty s filmovými bijáky. Též prozradil, že se postupně pracuje na reebotech nových Mutantů a Fantastické čtyřky, kterých se pravděpodobně dočkáme za pár let v páté fázi. Tentokrát se zaměříme na druhou Fantastickou čtyřku a na to, jak by se tato rodina superhrdinů mohla do tohoto rozjetého vlaku začlenit.
Své k této značce nedávno řekl Peyton Reed, režisér prvního a druhého Ant-Mana. Ten totiž v minulosti pracoval na první filmové verzi Fantastické čtyřky, která spatřila světlo světa v roce 2005, ale po tvůrčích neshodách se projektu v počátečním vývoji vzdal a nahradil ho Tim Story. Reed je velkým fanouškem a tuto skvadru hrdinů považuje za Královskou rodinu Marvelu. Nevylučuje možnost, že by se tohoto jistého kasovního trháku ujal, protože jak sám prohlásil, Feige o jeho lásce a vášni k tomuto projektu ví (existuje tedy reálná šance, že se dočkáme překvapení v podobě již ověřeného tvůrce).
Legendární průšvih Fantastická čtyřka z roku 1994 je zdarma online!
Filmy9. 11. 2018
Legendární průšvih Fantastická čtyřka z roku 1994 je zdarma online!
Tímto prohlášením se rozvířily pomyslné vlny internetu a vyrojila se kupa teorií zabývajících se tím, jakým směrem by se mohla budoucnost Fantastické čtyřky v MCU vydat. Zdaleka nejzajímavější teorií je ta, která přisuzuje ve filmovém dění nezanedbatelnou roli Kvantové říši (aka Quantum realm), se kterou jsme se setkali i v nejnovějších Avengerech a již zmíněné Ant-Man sérii. Jak jsme mohli vidět v Ant-Man and the Wasp (2018), tato říše je schopna svým návštěvníkům poskytnout ojedinělé superschopnosti, které tímto způsobem získala Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer). Reed Richards a jeho parta (společně s Doctorem Doomem) by se mohla do Kvantové říše vydat a uvíznout tam na pěknou řádku let. Jak jsme se ale dozvěděli v Endgame, čas v říši plyne jinak a pět let v reálném světě představuje pouhých pět hodin v Quantum Realm. To nabízí reálnou možnost, že by se část prvního filmu mohla odehrávat v letech minulých, která jsme u Marvelu zatím neměli šanci prozkoumat. Byl by to odvážný krok stranou od původního komiksového příběhu, ale Feige již v minulosti ukázal, že se změnou originů nemá absolutní problém.
Co na to říkáte? Líbily by se vám takového změny nebo dychtíte po klasickém příběhu? Nebojte se vyjádřit v diskuzi pod článkem.
Fantastická čtyřka
Fantastická čtyřka (2005)