Novým Thorem bude žena!

Novým Thorem bude žena!
Thor: Love and Thunder | Marvel Studios
Jenže jak už tomu u Marvelu bývá, vše má svůj důvod a stejně tak i načasování tohoto oznámení. To největší překvapení totiž čekalo na samotném Comic-Conu. To, že se na tiskovce objevili Chris Hemsworth jako Thor a Tessa Thompson jako Valkýra, nikoho překvapit nemohlo. Pak ale na pódium vešla Natalie Portman a v ruce netřímala nic jiného než samotný Mjolnir!
Nový díl Thora ponese názem Thor: Love and Thunder a Thorův oblek i mocné hromové kladivo převezme Jane Fosterová, bývalá Thorova láska ze dvou filmů - Thor a Thor: Temný svět. O návratu půvabné Natalie se přitom hovořilo často, diváci její chemii s Chrisem Hemsworthem milovali a fandili jim, Janinu neptřítomnost v Ragnaroku museli přežít s tím, že se s Thorem rozešli a Portman několikrát jasně zdůraznila, že pokud ví, tak její práce u Marvelu skončila.
Chris Hemsworth, Natalie Portman
Thor: Temný svět
Jenže ouha, na řadu přišel Endgame a s ním naprostý vrchol a zakončení dlouholeté práce a předem promyšlených postupů a kroků, kde Natalie nechyběla. Nyní nejspíše víme proč. Co však už nevíme je, zda se během Thanosova lusknutí změnila na prach, či nikoliv. Thor 4 nám to jistě objasní, včetně toho, proč se zrovna Jane stane hodna Mjolniru. Premiéru by měl mít Thor 4 v listopadu 2021.
Fanoušky komiksů tato volba asi příliš nepřekvapí, neboť v komiksu se postava Jane Foster stala bohyní blesku a ženským Thorem už dávno.
Uvidíme ale i to, jaká bude role samotného Thora; Valkýře předal vládu nad Asgardem a Jane nyní vlastní kladivo... Na druhou stranu Mjolnir pozvedl i kapitán Amerika a moc hromu a blesku nezískal. Vězí moc přímo v Thorovi, nebo ne? Skoro to vypadá jako by si u Marvelu připravovali půdu pro ženské Avengers. Už mají Thoru, Valkýru, geniální Shuri, fenomenální Captain Marvel a to ani nemluvím a tápající Gamoře a úžasné Wasp!