První obrázek ze Spielbergovy West Side Story

První obrázek ze Spielbergovy West Side Story
West Side Story (1961) | United Artists
Premiéra West Side Story je naplánována na 17. prosince letošního roku a v novém hávu oživí nesmrtelný příběh Romea a Julie v ulicích New Yorku. Gangy Jets a Sharks opět stanou proti sobě a mezi nimi zamilovaní Tony a Maria.
Nejlepší filmová verze slavného broadwayského muzikálu pochází z roku 1961. Steven Spielberg se ale rozhodl, že nenatočí klasický remake snímku West Side Story, ale že vytvoří vlastní filmovou podobu samotného původního muzikálu z roku 1957. Jeho autorem je Arthur Laurents, autorem hudby Leonard Bernstein, autorem textů Stephen Sodenheim a vedoucím choreografie Jerome Robbins.
Autorem scénáře pro Spielbergův film je Tony Kushner a choreografem Justin Peck. Hlavních rolí Marii a Tonyho se ujali Ansel Elgort a Rachel Zegler, keré si můžeme prohlédnout na vydaném obrázku se soupeřícími gangy po obou stranách.
prvni-obrazek-ze-spielbergovy-west-side-story
West Side Story
Zajímavostí je, že Rita Moreno, která ztvárnila roli Anity ve filmu z roku 1961 a získala za ni Oscara, se ve Spielbergově verzi ujme role Valentiny, ženské verze Doca, majitele obchodu na rohu, kde Tony pracuje.