Terminátor 6: Arnold prozradil rozpočet a promluvil o zapojení Jamese Camerona

Terminátor 6: Arnold prozradil rozpočet a promluvil o zapojení Jamese Camerona
Terminator Genisys | Paramount Network
První dva Terminátoři patří mezi největší klasiky, o tom se asi nebude dohadovat nikdo. Osobně bych loboval i za trojku, která sice upustila od hutné atmosféry a přitlačila na komediální notě, ale pořád šlo o hodně vizuálně silný přírůstek do série (navíc s překvapivým twistem na konci).
A pak to začalo. Terminator Salvation se pokusil jít trochu jiným směrem, vybaven hvězdným obsazením i velmi solidní atmosférou. Scénář byl ale natolik dementní, že to fanoušci zkrátka nevzali. Zkáza byla dokonána čtyři roky zpátky, kdy se v Genisys sice Arnold naplno vrátil do ikonické role, ale všechno (a tím myslím opravdu všechno) ostatní bylo ve filmu špatně.
Terminátor: Pět věcí, které musí v nové trilogii James Cameron napravit
Téma23. 10. 2019
Terminátor: Pět věcí, které musí v nové trilogii James Cameron napravit
Nyní se připravuje Terminátor: Temný osud. Znovu s Arnoldem. A chce všechny chyby napravit. K režii byl proto povolán Tim Miller (Deadpool), herecky se vrací Linda Hamilton (aka ta jediná pravá Sarah Connorová), produkčně si film hlídá sám otec série James Cameron a možná to bude zase eRko - to ale v tuhle chvíli jen hádáme. Co víme díky Arnoldovi jistě je, že film vyjde studio na 160 až 200 milionů dolarů a produkující Cameron nebude jen jméno v titulcích. Železný Jim měl během natáčení plné ruce práce s dalšími Avatary, což mu ale nebránilo v tom, aby se pravidelně na place nestavoval a neustále s Millerem neřešil, jak se budou jednotlivé scény točit. Projekt tak, podobně jako Alita, vznikal pod jeho úzkou supervizí.
Na jedné straně tedy konečně na nový díl Terminátora dohlíží někdo, kdo mu opravdu rozumí, je ale otázkou, jestli to bude k úspěchu stačit. Poslední dva díly napáchaly hodně škody a jak ukázal propad Ality v amerických kinech, Cameronovo jméno u projektu ještě nutně neznamená zájem publika. A nezapomínejme na to, že před premiérou Genisys...
Terminátor: Temný osud bude uveden do českých kin 31. října 2019.
Arnold Schwarzenegger
Sam Worthington, Anton Yelchin