TOP kina USA: Dívka uvízla v pavoučí síti a sežral ji Grinch

TOP kina USA: Dívka uvízla v pavoučí síti a sežral ji Grinch
Dívka v pavoučí síti | Sony
To, že ze souboje vyjde vítězně animák Grinch, s tím se dopředu počítalo. Tenhle zelený neruda měl u amerických diváků vždy velkou oblibou - 18 let stará hraná adaptace s Jimem Carreym byla s tržbami 260 milionů dokonce nejúspěšnějším filmem roku. Nová verze otevírá za 66 milionů, což není rekordní, ale rozhodně hodně dobrá startovní pozice. S takovou by se měl film jen na domácím trhu bez problémů dostat na 200 mega a vzhledem k tomu, že má Mimoní nálepku (žluťásci byli součástí propagační kampaně), mohl by si tenhle Grinch velmi dobře vést i ve zbytku světa. Tam hraná adaptace dost ztrácena, animák možní bude atakovat celkem půl miliardy.
Fenomén zombie filmů: Jak vznikl a co si o něm myslí vědci?
Téma30. 6. 2019
Fenomén zombie filmů: Jak vznikl a co si o něm myslí vědci?
Válečná zombie řežba Overlord z produkční stáje J.J. Abramse sice vešla do víkendového souboje s nejlepšími známkami (81% na Rottentomatoes) a měla správně nadšenou šeptandu ve stylu "tohle by měl vidět každý", ale počáteční čísla jsou mizerná. 10 milionů na třetí pozici je málo a to i na produkci za "pouhých" 38 míčů. Je škoda, že podobné filmy, ač umí zaujmout a vyvolat správný internetový šum, nakonec na tržbách ostrouhají. S takovou se nemůžeme divit, že pak studia raději sází na pokračování a velké značky, kde mají přeci jen větší jistotu návratu vložených investic.
Nejhůře každopádně skončila Dívku v pavoučí síti, sedící až na pátém místě. Pokus o levnější restart série (Fincherova adaptace první knihy z roku 2011 sice měla skvělé ohlasy i čtvrtmiliardové tržby, ale stála sto milionů) vyšel studio na 43 mega a tím měl být úspěch zajištěn. Jenže se slabším tvůrčím týmem i předlohou (jde o adaptaci čtvrté knihy, kterou již nepsal Stieg Larsson) zázraky neuděláte a je z toho jen 8 milionů na začátek.
Číslo extra neporoste a série znovu skončí po jediném kole. V Sony se teď musí chytat za hlavu, že kdysi Fincherovu ochotu natočit celou trilogii nevyužili. I přes propad Dívky může studio slavit, protože Venom otevřel o víkendu fenomenálně v Číně, na konto si připsal dalších 100 milionů a má reálnou šanci, že v celkových tržbách porazí oba díly Amazing Spider-Man.
Grinch
Overlord: Nacistické zombie